Pokud už pod sebou nemá vejce tak ano. Pokud má, musí se ji kachňata odebrat pod žárovku dokud se vsechno nedolihne
Dobrý den, kachna má pod sebou kachňata a pořád s nimi sedí v hnízdě v boudě a nejdou ven, je to normální, mám je vyndat?
Dobrý den, kachna má pod sebou kachňata a pořád s nimi sedí v hnízdě v boudě a nejdou ven, je to normální, mám je vyndat?
Pokud už pod sebou nemá vejce tak ano. Pokud má, musí se ji kachňata odebrat pod žárovku dokud se vsechno nedolihne
Přesně tak..zjistit,jestli pod kachnou jeste jsou vejce..vejce vzit a prohlédnout,jestli jsou živá, klubou se, nebo neživá..ta bývají studená a tmavá..taková vejce vyhodit..aby kacena zbytečně dlouho neseděla..já kacenku s mladymi take vyndávám z hnizda, protože většinou sedí v kurniku,kde jsou i slepice a kacenky , byly by v nebezpečí…přendám je do většího kotce, nechám je “zabydlet” pár dní..kupte směs pro malé kačenky..kupuji Energys..obsahuje všechno,co kačenky potřebují..kačence dávám pšenici a trochu granuli pro nosnice..
Jestli mate pizmovky poprvé, nepouštejte je mezi ostatni zvířata,slepice,husy,ostatní kachny…nebudou v klidu a budou jim ubližovat, sežerou jim krmení....samostatnou ohrádku..zpočátku nekoupat..nepouštět na vodu,jako rybnik,potok.. nastydnou,uhynou..jen mělkou mistu, pekáč,trochu vlažné vody..
Už to máme vyřešené. Kachně se vylíhlo 9 kachňat a ona na nich zůstala sedět na hnízdě jako na vejcích. Tak jsme ji museli hnízdo vzít, nastlat do chléva slámu a teď už kačenky pobíhají po chlévě a žerou. Mohou hned ven na trávu když je slunečno?
Ona by je vyvedla sama,ale musela by mit jistotu, že se jim nic nestane..pokud jsou spolu se slepicemi nebo jinymi zvířaty, boji se o ně..a je to celj normalni, že az ona uzná ua vhodné,tak je vyvede..já je také vyndávám a s kachnou přemístím do klidu, vetsiho kotce,kralikarny,a první dny tam v suchu a teple stráví..naučí se žrát , kupuji směs pro kacenky,Energys, drcené granulky..a samo + vodu..po pár dnech,pokud je teplo,sucho,slunce, pouštím do ohrádky..ne mezi dospěla zvířata..slepice,kačeny…na trávu, nakrátko posekanou by mohly,ale musí být sucho,a teplo..ale ne na volno..opět ohrádka..
Hlavně jim kupte tu směs, žádné domaci šroty nebo máčený chleba a pečivo nebo vám to pochcipe..
ančovička:Hlavně jim kupte tu směs, žádné domaci šroty nebo máčený chleba a pečivo nebo vám to pochcipe..
Dávám jim VKCH1 a čistou vodu, nic jiného pak už jen to co si naloví a napasou na zahradě.
Tak ať se vám kačenky darí 😊🍀🍀