- Příspěvek #203312
- Nahlásit
Teď už je pozdě, nezbývá než čekat až to samo odejde. Leda něco chladiveho na úlevu
Včera mě píchla včela, a natekla mi noha ( žihadlo jsem vyndala ). A potřebovala bych nějakou nejlépe babskou radu, jak se zbavit otoku... prosím poradíte mi ?
Teď už je pozdě, nezbývá než čekat až to samo odejde. Leda něco chladiveho na úlevu
Studená voda, cibule, tvaroh.
Nechat si dát kalciovku. Jinak opravdu jak to oteče, tak už se nic moc doma dělat nedá.
Přidávám se k cibuli, a dále si kupte Fenistil gel.
Edit: A ještě nějaké volně prodejné antihistaminikum v tabletách. Nemusíte sníst celé plato. Otok by mohl ustoupit i po vzetí jedné nebo dvou tbl.
Při vytahování žihadla používám nožík jako břitvu při holení ,hlavně dát pozor na vymáčknutí váčku do rány a odstranit žihadlo co nejdříve ,na vpich dát kapku medu.Po sto 200 žihadlech se stanete odolnější, ale při postřiku řepky, nebo květu máku to cítim .
Ledovat, přikládat obklad z rozkrojené cibule, rozdrtit jitrocel kopinatý a tou drtí potírat, obklad z octové vody...
Jitrocel používám také, ale tedy hned po píchanci, přestane to bolet. Na otok nevím, to vyzkoušeno nemám. Včela mě za život bodla nesčetněkrát, ale pamatuju si, že jsme byli na dovče v Luhačovicích a tam mě bodla do ruky, položila jsem ji nechtě na ni. Měla jsem ruku nateklou až po loket jak nafukovací Michelin😛 Tehdy snad ani nebyla v lékárně nějaká antihistaminika, i kdyby byla, u nás v rodině se léky takřka neužívaly, na všechno byl acylpyrin😉 Takže se prostě chladilo a čekalo, až ruka splaskne. Od té doby mi to nikdy neudělalo.
Děkuju všem, něco jsem vyzkoušela a teď už je to dobré. Ještě mi byl poraděn octový obklad. Ale jsem alergička na včely takže určitě se rady budou hodit ještě i jindy.
Jako fakt alergička? S rizikem anafylaktického šoku?