prosim o radu...Moje samice alexandra maleho uz mi 2 roky snasi deformovana vajicka, jednak jsou ruznych velikosti a pak i tvar neni symetricky. Nevim cim to muze byt a jestli se proti tomu da neco delat. Dekuji.
Zdravím, může to být samicí a její vadnou dělohou nebo nedostatek vápníku, vitamínů, minerálů, celkově slabá výživa, neklid samice, nízká teplota… Teď musíte popřemýšlet vy. Já bych nasadil Supervit D do vody - dle návodu a do zrní nebo vaječnice, ovoce Roboran pro exoty. Oba přípravky jsou hodně dobré právě na tyto problémy, ale také na oplozenost a líhnutí atď. Jsou vyzkoušené a já je podávám hodně moc let celoročně! Samozřejmostí je kvalitní krmení, ovoce a zelenina, vápník, minerály, bílkoviny, zelené krmení, okusy, květy jabloní, třešní, trnek, afrikány… S pozdravem Zappe
Souhlas s předchozí odpovědí. Pokud jsou ptaci dostatecne krmeni ( v tomto pripade dostatek min.latek a zejmena vitaminu D3), tak se bude zrejme jednat o poruchu vajecniku. To muze prokazat pouze vysetreni u veterinare. S pozdravem Martin