Vloni jsem vypouštěla ptáky předposlední týden v březnu a zebřičky, které mi snášeli už ve společné volieře na zem, začli hnízdit doslova okamžitě. Začátkem dubna bylo v noci -5 až -7° a začínali se líhnout mláďata (část voliery je krytá, mohlo tam být tak -2°) Vše proběhlo bez nejmenších problémů. Horší je když se nechají ptáci hnízdit ještě v září, mláďata vylíhlá v září jsou slabá. Pokud včas neodeberu budky raději vajíčka snesená koncem srpna vyhodím.
Dobrý den,
konečně jsem narazila na nějaké fórum tak toho hned využiji. Mám modrou mutaci alexandrů malých. Sedí mi 10 dnů na 4 vejcích, je to jejich první hnízděni v životě. Páření probíhalo tak jsem se těšila z možného úspěchu, ale! Minulý týden u nás byly mrazivé rána, dokonce - 4 °C. Mohl mráz poškodit vejce ikdyž na nich samice sedí? Jsou ve venkovní voliéře. Nemyslím si, že by v budce přímo mrzlo ale chladno tam muselo být a nejsem si jistá jestli samice udrží potřebnou teplotu pod svým tělem když je mráz. Máte s tím zkušenost? Děkuji, Z. Krotká