- Příspěvek #200493
- Nahlásit
Dobrý den, odpovídám zatím jen krátce. Moc Vám všem děkuji za podporu a cenné postřehy a rady. Po víkendu napíši více. Zdravím Vás i Vaše čtyřnožce.
Dobrý den, máme dvouletého buldočka. Je to nekonfliktní, neagresivní a spíše neprůbojný pejsek. Evidentně by si rád hrál s jinými pejsky, ale oni ho prostě nějak nemají rádi. Často na něj štěkají, vrčí, ignorují ho. Náš buldoček k nim přitom jen přijde, stojí a čeká/těší se na přátelský kontakt (z našeho úhlu pohledu tak, jak to děljí všichni ostatní psi). Po odmítnutí je evidentně skleslý, agresi ale nevrací. Měli jsme už buldočků několik, a tak máme s čím porovnávat, ale s tímto jsme se ještě nesetkali. Nemáte prosím s něčím obdobným zkušenost? Děkuji.
Nechrochtá? Často to psi vyhodnocují jako vrčení (k tomu nemá ocas jako další komunikační prostředek) a s takovým nechtějí nic mít. Když k nám někdo dorazí se psem, tak u nás se bojí hlavně mopse,protože pořád chrochtá - buldočka nechrochtá,tak tu nikdo neřeší
Dobrý den. Jak to popisujete, tak je mi Vašeho psíka líto. Neznáte někoho, kdo má přátelského psa??? Že byste se scházeli cíleně…? Někteří zde chovají retrívry/labroše, ti bývají hodní. Ale i mnoho jiných plemen. Možná kdybyste napsala, odkud cca jste, tak třeba by se Vám někdo nabídl na společné venčení a hrátky psů.💝
Odkud jste?
Marie Mašková:Dobrý den, máme dvouletého buldočka. Je to nekonfliktní, neagresivní a spíše neprůbojný pejsek. Evidentně by si rád hrál s jinými pejsky, ale oni ho prostě nějak nemají rádi. Často na něj štěkají, vrčí, ignorují ho. Náš buldoček k nim přitom jen přijde, stojí a čeká/těší se na přátelský kontakt (z našeho úhlu pohledu tak, jak to děljí všichni ostatní psi). Po odmítnutí je evidentně skleslý, agresi ale nevrací. Měli jsme už buldočků několik, a tak máme s čím porovnávat, ale s tímto jsme se ještě nesetkali. Nemáte prosím s něčím obdobným zkušenost? Děkuji.
No ono některým psům připadá buldoček prostě asi “divnej”…některým možná tak “divnej”, že si nejsou úplně jistí v kramflecích…jako divný je, že u předchozích buldočků se vám to nestávalo. Tak mě napadá, že buď teda máte smůlu na psy, kterým opravdu připadá obecně buldoček jako “divnej” a nebo na psy, kteří se nechtějí kamarádit popř. kombinace obojího.
Ale jestli jste teda nenarazili ani na jednoho přátelského psa, co nemá problém se s vaším pesanem minimálně přátelsky pozdravit, tak je to teda buď hrozná smůla a nebo mě napadá, jestli třeba váš pes ostatním nějak nevoní/voní a proto tak reagují…
Nevim…moje pyrenejka si třeba myslí o borderkóliích, že mají o kolečko víc a tudíž se s borderkama nebaví, ignoruje. Moje kavkazanda ta se zrovna nechtěla bavit s těmi buldočky…
Jako vašeho pejska je mi samozřejmě líto, je to smutný, když on by se kamarádil a ostatní nechtějí….hele zkuste si najít klíďo přes inzerát nějakého psího kámoše a domluvit se na nějakých společných prochajdách.
Co tak zkusit nějakou psi školku?
Dobrý den, odpovídám zatím jen krátce. Moc Vám všem děkuji za podporu a cenné postřehy a rady. Po víkendu napíši více. Zdravím Vás i Vaše čtyřnožce.
Problém může být na více stranách.
Třeba jen potkáváte “blbé” psy.
Někdy to může být ve výrazu pejska, který si není jistý, možná se malinko naježí, je nervózní, a už to může u druhého psa vyvolat nepřiměřenou reakci.
janaa:Nechrochtá? Často to psi vyhodnocují jako vrčení (k tomu nemá ocas jako další komunikační prostředek) a s takovým nechtějí nic mít. Když k nám někdo dorazí se psem, tak u nás se bojí hlavně mopse,protože pořád chrochtá - buldočka nechrochtá,tak tu nikdo neřeší
To stejné jsme někdy měli s fenkou mopse.Někteří psi si to pochrochtávání vysvětlovali jinak. Někteří se i zalekli. Nejlepší bylo,když mi ve vlaku řekla jedna paní,ať tomu psu poručím ať je zticha.
Dobrý večer, jsme z Prahy 6.
Tak to Vám Impact nepomůže.😕 Je z Moravy…má plno psů, protože se stará o týrané psy a má psí spolek. Snad se na mě nebude zlobit, že o ní píšu bez jejího vědomí.🙏
Ale zrovna dnes jsem narazila na článek v Přerovském deníku, kde je s ní rozhovor…
Pokud jste mobilni a zvladnete popojet pres reku, muzu vam pujcit na hrani nejakeho sveho. Klidne vsechny naraz, nebo postupne, aby nedostal chudak sok 🙂
👍👏
Fikovnice:Tak to Vám Impact nepomůže.😕 Je z Moravy…má plno psů, protože se stará o týrané psy a má psí spolek. Snad se na mě nebude zlobit, že o ní píšu bez jejího vědomí.🙏
Ale zrovna dnes jsem narazila na článek v Přerovském deníku, kde je s ní rozhovor…
No právě, že by s náma mohla klidně jít. Naši psi jsou socializovaní a je jim jedno, kdo s nima jde. Ale bohužel teda, z opačné strany republiky.
No, tak jsem to myslela…že jste z druhého konce republiky.😉