Sdělte prosím jak často odčervujete kočky při krmení syrovým masem? Držíte nějaké schéma nebo podle rozboru trusu?
Odčervování
kočku, která chodí ven, bych asi odčervovala pravidelně. “Chodí ven” myslím to, kdy si každý den courá domů a ven dle potřeby (a chytá myšky), ne to, že ji jednou za týden vezmu na kšírách na zahradu. Pokud mám kočku pouze/hlavně doma, nosila bych vzorky třeba 1x za půl roku na koprologii, což ostatně dělám i teď, jen ten půlrok trochu flákám…minulý rok jsme byli někdy na podzim a letos jsem ještě s bobkama nebyla 😀…
Já teda měla za to, že parazity úplně běžně z kupovaného masa kočka chytit nemůže. A my tedy, co jsme kočkám zkoušeli maso dávat, jsme kupovali vždycky u řezníka, případně takové ty vaničky se srdíčky, atd. To, že to u nás nikdo nežere, už je jiný příběh 😀.
Nemůže.
Syrové maso z krámu je bezpečné. Syrová myš z venku už tolik ne. Ale budu se trapně opakovat - venkovních koček jsme už odpitvali dost a škrkavky či tasemnice jsou velmi vzácné. Ale koťata bych odčervovala - zrovna v úterý jsme na stole měli kotě - 6, 7 měsíců? zaškrkavčené velmi.
Viz výše - je-li to kočka čistě domácí, odčervení netřeba.