Tak pořád je to divoký zvíře, i když díky krmení může vypadat krotce a mile. Zubama může nadělat pěknou paseku. Lepší je mít psa pod dohledem, obzvlášť v období mláďat.
Bere mě vztek když idioti co venčí nevychované psy nechají otravovat svými miláčky volně žijící zvířata ve městech a parcich. Za taková střetnutí může majitel psa a ne nutrie.
Jenže u nás není nutrie druh původní, ale invazivní, tudíž tady nemá co dělat. Vysadili ji tady lidi a narušili tím přírodní rovnováhu. Je to to samý, jak s králíkem v Austrálii nebo s kočkama na Aošimě.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.04.2024, 19:31:32
A proto je v pohodě mít nevychovaný psy. Protože v přírodě není nic jinýho než invazivní nutrie. Podstata sdělení je o debilnich majitelích gaucaků kteří nerespektují nic ani páníčka natož případná potencionální nebezpečí na které nejsou připraveni.
A proto je v pohodě mít nevychovaný psy. Protože v přírodě není nic jinýho než invazivní nutrie. Podstata sdělení je o debilnich majitelích gaucaků kteří nerespektují nic ani páníčka natož případná potencionální nebezpečí na které nejsou připraveni.
proto je potřeba chovat psy, které divoce žijící zvířata neohrožují. ne tyhle malé věci, které utopí nutrie nebo odnese orel.
Hihi, jak se má Váš obřík Nora ?
Bude v létě zase ostříhaná na lvíčka?🥰
Myslím, že u psů nejde jenom o velikost, ale taky zkušenosti, výcvik a odhodlání. Viděla jsem tři border teriéry úplně zmasakrovat skupinu nutrií, už jsem to tady nedávno psala .
Jsme že Zlína a této lokalitě se vyhýbáme. Stačí projít jen kolem a mít v kočárku svačinu. Jsou jak z hororu a vylézají na břeh jdou po vás. I když je všude napsáno, nekrmit, tak to lidi nerespektují. Je to smutné.
A přidala video, jak jde s dítětem a kočárkem asi, co jsem pochopila a banda nutrií vyleze z vody a pronásleduje je. Vypadá to dost strašidelně. 🤐 Takže tady na to, jak chudinky nutrie otravují neposlušní čokli jakoby úplně nevěřím.
Druhá věc je, že třeba já jako majitel chci, aby můj pes byl v pořádku, čili si musím srovnat, že může vypadat jako roztomilej klaun, ale je to zvíře, který mu může být nebezpečný - tam kde je vidím, vidím jejich stopy, tam psa nepustím. A je snad v tu chvíli šumák, že teda tam ta nutrie nemá, co dělat - teď tu je.
Víte, budu nestranný. Vinu vidím na obou stranách. Hájit pejskaře nebudu, v parcích a jiných veřejných místech mají mít své pejsky na vodítku, takže utopeného psa mi není ani trochu líto. Na druhou stranu odsuzuji krmení nutrií a jejich omlouvání, je to nepůvodní druh a nemají v naší přírodě co dělat.
Pokud je na daném území povoleno mít psa na volno a pes je ovladatelný, není důvod, aby byl na vodítku. To platí obecně.
Jsou-li někde ty mrchy nutrie a ví se o tom, tam bych se psem nechodila nebo ho tam vedla na vodítku. I velkého psa, nechtěla bych, aby ho nějaká kousla.
Stejně jak někdo psal, krmili by tak lidi potkany? A přitom to není zas až takový rozdíl v tom, že díky přísunu potravy a tedy snadného života, se množí a množí. Těm krmičům bych to pokousání přála.
Vzhledem k faktu ze velmi dobre vim co umi nutrie udelat se psem na honu na kachny, tak fakt ze utopi maleho psa me ale vubec neudivuje.
Tem chytrakum co tady vykladaji o psech na voditku a podobne … tak zaprve na mnou zminovanem honu pes pracuje, takze kupodivu byt na volno musi. A za druhe - nutrii je nejaky voditko uplne sumak. Staci ze se pes pujde napit nebo v lete vykoupat a nazdar bazar, coklik muze byt klidne na trech voditkach.
A ano - nutrie nebude uplne rozlisovat zda se jde vycachtat pes nebo male decko ;)