Jak kdy, některé dny kdy jsem byl pořád doma jsem krmil častěji po malých dávkách. Nedá se to přesně říct. Každý ptáček je jinak starý a má jinou kapacitu volátka. Myslím si, že tady tabulky nepomůžou. Pokud si není člověk jistý měl by použít i digitální váhu a pečlivě sledovat váhové přírustky.
Já jsem nucen v současnosti dokrmovat aratingu jendaj. Od prvního dne, samice bohužel nekrmila. Lepší fota budou v dalších dnech, pokud půjde vše podle plánu. Je to moje první dokrmování papoušků.
Zbyňku ahoj, nezávidím, od začátku dokrmovat, tak to je makačka. Ale mě od příštího týdne budou čekat senegalci, pokud samozřejmě vše dobře dopadne, jeden pár si "vynutill"hnízdění v této pro mě netradiční době, a je to pár, který nechává přežít vždy jen jedno mládě a to ještě po nakroužkování chce zmrzačit. V tom prvním týdnu krmím asi co 2 až 2 a půl hodiny s pauzou od půlnoci do 5ti hod ráno. Cone
Od prvního, od vyklubání, samice nechtěla vůbec krmit. Mládě zatím přijímá krmivo moc dobře. Používám teď jinou stříkačku než je na fotce, mám o něco menší. Aratinga už je na světě třetí den.
S jihoameričany nemám s odchovem nějaké zkušenosti, ale pochytil jsem informaci, že si někdy rodiče dají s prvním krmením načas. Pevně věřím, že se také k některým svým oblíbeným jihoameričanům dostanu a tak sháním dopředu každou radu. Držím Ti palce ať vydržíš!