Aktuálně: 3 712 inzerátů210 531 diskuzních příspěvků18 253 uživatelů

Velikost klece pro psa

balu
balu 09.04.2024, 06:42:39 xxx.xxx.152.98

Opravdu vám brutální omezení pohybu na x hodin připadne normální? 

Zkusili jste si alespoň představit, jak by vám bylo, kdybyste se x hodin denně museli spokojit s tak malým prostorem, že byste mohli jen ležet, vstát, otočit se a zase ležet? 

Fakt je to řešení pro temperamentní štěně? 

Klec není řešení pro štěně, pro psa, pro jeho prospěch, je to řešení pro páníka, aby si ulehčil práci. Vždyť to tu píšete - aby něco nezničil. Místo uzpůsobení bytu klec. Aby se nezranil? To souvisí s tím uzpůsobením bytu. Je přece rozdíl, nechám-li psa v kuchyni a předsíni, tedy třeba na 16m2, na nichž si může hrát, popojít, poposkočit, může si lehnout chvíli tu a chvíli tam, pohrát s hračkami, nebo v kleci, kde se tak akorát otočí. 

Mi
Mi 09.04.2024, 06:50:47 xxx:xxx.33b7:b67f
Plaka:

Vy máte prostě názor a ten nikdy nikdo nezmění, ironie vám také moc nejde, ale což. Své pesany mám tuze ráda, proto jim dopřávám všech možných situačních nácviků. A se současným vořechoidním štěnětem bych se mohla při nácviku volna doma v době mé nepřítomnosti uchýlit leda do krytu, holé betonové zdi a i tak by něco vymyslel. Stejně jako vymyslel v autě coby prcek prťavej, nechtěla jsem broučka klecovat. Byl v psovozu “jen” za mříží - a vykutal tunel pod složenými sedačkami. Byla jsem ráda, že se neudusil, když se zašprcnul oboječkem za posunovač sedačky.

Je smůla mít psa magora,chápu to,že občas to jinak nejde.Ale pokud se tady bavíme o tom jak to bylo kdysi ,tak takový obtížný pes se utratil.  Ani neměl možnost předat své podivné geny. Kdysi byla tvrdá selekce.Psi se nechovali na kšeft.Bohužel pamatuju dobu,kdy se ve vrhu utrácely feny,protože je nikdo nechtěl. Pes s nějakou vadou charakteru neměl šanci. A hlavně psy nikdo nezachraňoval, lidi měli co dělat sami se sebou. Veterinární možnosti taky omezené,nějaké kastrace,utopie,řešení vad nějakou léčbou taky ne. Takže se do chovu dostali jen psi  zdraví,jak tělesně,tak duševně. Dnes je polovina národa na antidepresivech a spousta psů by je potřebovala taky. Čím to je netuším.Možná nadbytkem a následným strachem že o to přijdu,nebo množstvím  kolikrát zbytečných informací ? A to, že někteří doslova otročí psům, je taky pravda.Nekritizuju,jen konstatuju.

Mi
Mi 09.04.2024, 06:57:47 xxx:xxx.33b7:b67f

Docela úsměvné je,že  spousta lidí kritizuje držení psa venku v kotci a přitom klec v bytě jim přijde normální. 

keriton
keriton 09.04.2024, 06:58:50 xxx.xxx.80.20
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 09.04.2024, 06:42:39

balu, a argument, že se klidně nechám zavřít na dobu, kdy spím, pro vás asi neplatí, že?

Ten pes taky tu dobu prospí. Má prospat. 

Třeba jednoho dne také dostanete do ruky ničitele a útěkáře a zjistíte, že rada uzpůsobit prostor je často spíš hezká pohádka než skutečná možnost. 

Víc se do diskuze zapojovat nebudu, pokud tedy nebude mít někdo zájem o skutečnou konstruktivní diskuzi. Jestli si někdo myslí, že jsem tímhle chtěla někoho přesvědčovat, že bez klece se nedá pejskařit, pak je to nepochopení. Chtěla jsem svými příspěvky spíš dát protiváhu tomu, jak se tady o klecích běžně “diskutuje” a jak se bere v úvahu jen použití blbé, kterého se někteří lidé dopouští. 

balu
balu 09.04.2024, 07:10:48 xxx.xxx.152.98
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 09.04.2024, 06:58:50

Keriton, ale ten pes nespí 8 hodin v kuse! A už vůbec ne štěně. To “funguje” přece v daleko kratších časových úsecích, které se střídají - aktivita a útlum. Nutit ho k tomu, aby x hodin spal, byl v klidu, je tak akorát zadělat na ještě většího labila. Vy, když budete vyspaná, tak se asi taky budete špatně nutit do toho, abyste spala dalších x hodin. Budete si chvilku číst, pak zdřímnete, a pak co? Budete se nudit. Číst už vás bavit nebude, budete vyspaná,… Z nudy bude frustrace…

balu
balu 09.04.2024, 07:15:04 xxx.xxx.152.98
Mi:

Docela úsměvné je,že  spousta lidí kritizuje držení psa venku v kotci a přitom klec v bytě jim přijde normální. 

👍👍👍

keriton
keriton 09.04.2024, 07:24:26 xxx.xxx.80.20
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 09.04.2024, 07:10:48

Pes spí cca 18-20 hodin denně. Já spím 7-8 hodin denně. Když mě zavřete pravidelně na těch 7 hodin, po celém dni aktivity, bude to ok. 
Jediný, na co bych si musela zvykat, je pocit zavření a nemožnost jít v noci na záchod, na to my lidé obvykle nejsme zvyklí.

Štěně na 8 hodin asi zavírat nebudu, žejo. Že to někdo dělá, za to fakt nemůžu.

Jasně že pes nespí v kuse. Po nějaké době vstane a lehne si na druhý bok. Pak vstane, protáhne se, a zase se stočí do klubíčka. Možná se třeba jednou za tu dobu podrbe, oklepe. Možná se napije. To vše mu prostor v kleci umožňuje. 

Rapotačka (neregistrovaný) 09.04.2024, 07:39:18 xxx:xxx.4a29:3380

Nevěřím na psí autisty. Že psovi přeskočí se nedivím.

“Frustrátka”  si pořídí zvíře, na které nemá podmínky,

nebere ohled na jeho potřeby, vrazí ho do klece , kterou řeší zároveň už

s pořízením štěněte. Ta úchylárna se pěkně rozmáhá. Řeči, jak je to vlastně

skvělý,  potřebný , kór když pes marodí ap. Když je sama, musí do práce,

musí mít čokla? Jasně, musí, je to její psychoterapie, pro psa sice  psychó,

ale . . . . . .

Ph (neregistrovaný) 09.04.2024, 07:45:09 xxx:xxx.260a:dd47

Nevěřím na psí autisty.

Kdyz nektere chovani se neda jinak vysvetlit

Sarah01
Sarah01 09.04.2024, 07:45:24 xxx.xxx.11.197

Dnes je polovina národa na antidepresivech a spousta psů by je potřebovala taky.

Zrovna včera jsem někde četla článek, že by to mohly způsobovat i mikroplasty, které byly nalezeny už i v lidském mozku. Prostě jsme si tu svoji planetu dokonale zaneřádili a teď na to sami doplácíme. 

hmn
hmn 09.04.2024, 08:12:55 xxx.xxx.112.173

“Třeba jednoho dne také dostanete do ruky ničitele a útěkáře a zjistíte, že rada uzpůsobit prostor je často spíš hezká pohádka než skutečná možnost.”

ale to není standard, ale výjimka

a o tom to celé je

bude nějaká menšina psů, kdy je takové omezení nutné v zájmu jejich zdraví, bez ohledu na výchovnou snahu člověka (a je nutno konstatovat, že bude menšina majitelů takových psů, kteří jsou schopni se psem pracovat nějak relevantně)

a pak bude ta většina, které budou stačit nějaká normální opatření (jako nějak uklizený byt/část), nějaká výchova a nebo třeba taky nic.
A ti jsou zavíráni do klecí, bo “se to tak dělá” ……

a "klecí" myslím uzavřenou věc, ne to otevřené, které může pes kdykoliv opustit

mi dobře hrabalo i z pokoje na kolejích, při tak brutálním omezení jaké představuje klec bych ji rozmlátila taky, v totálním hysterickém šílenství

Zrzavci
Zrzavci 09.04.2024, 08:23:32 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 09.04.2024, 07:39:18

Zbytek nerozporuju, ale tohle ano

Nevěřím na psí autisty.

Zažila jsem jednu autistku a jedno Adéhádé, který mám doma. A nemyslím si, že bych nedávala podněty, nebo nežil ten pes tak, jak plemeno potřebuje. Ona není ani rozjívená, ani nevychovaná - ostatně žádnému jinému psu se nemuselo výchovně věnovat tak, jako jí, prostě je taková a věřte, že to je někdy dost únavný a leckdy demotivující, přes veškerou tu snahu, kterou kolem toho psa tančíte. I když dneska už je to vegáč. To nejhorší se opracovalo, ale má prostě svoje limity, přes které nedokáže jít. A to je přitom inteligentní velmi, ale tahle její část to přebije, nedovolí jí tu inteligenci použít do plnejch. Jako u dětí. 

Zrzavci
Zrzavci 09.04.2024, 08:29:18 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.04.2024, 07:45:24

Ano, to by mohlo být, ty podělaný mikroplasty, my jsme to zrovna o víkendu probíraly s kamarádkou, který doma taky přistál “matryjál” s kterýho jí slejzají kožní deriváty, ač to není její ani zdaleka první pes. A já mám ve svém okolí už takhle vč. naší Tali - jestli dobře počítám pět psů- kteří nejsou úplně standard, abych to tak eufemisticky popsala. A ani jeden z majitelů nejni prvňáček, všechno lidi, kteří se psy pracují, či pracovali.  Je zajímavý, že jsou všichni ti psi narození po 2015.  Do té doby jsem ve svém okolí takového psa nezaznamenala. První byla až Tali. Říkala jsem, že si myslím, že to bude jídlem, vzduchem, který jak my lidi, tak zvířata dýcháme. Tohle mě nenapadlo. 

hmn
hmn 09.04.2024, 08:34:01 xxx.xxx.112.173

“Nevěřím na psí autisty”

a je tato víra podložena nějakými věcnými argumenty? 

Rezzzy
Rezzzy 09.04.2024, 08:49:14 xxx.xxx.15.85

My klec máme, vejdou se tam v pohodě 3 děti, byla pořízena primárně kvůli dětem, aby se naučily respektovat, kde má pes místo a kam se za ním nesmí. Naučil se tam odpočívat, teď už to umí, naučil se tam spát v noci, jinak byl schopný celou noc prochodit,prokňourat a kousat vše v dosahu, teď už klec nemá dveře, ale každý večer si tam zaleze a chrápe 

Ph (neregistrovaný) 09.04.2024, 08:54:14 xxx:xxx.260a:dd47

že jsou všichni ti psi narození po 2015.

Prosinec 2014 si do toho taky jeste zahrnte😉

Zrzavci
Zrzavci 09.04.2024, 09:01:28 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 09.04.2024, 08:54:14

Ahá, takže máte první místo 😀 . Zahrnuje to taky velkou naspídovanost?

Já nejsem žádnej velkokynolog, takže můj vzorek je malej, ale opravdu do tý doby, co k nám přišla Tali jsem pohrkanýo psa nepotkala /nepočítám nenormální bordery a nevychovaný psy/. Po Tali to byla od známý doktorky labroška. s první fenou supr zkoušky, lovečina velká a pak přišlá Káča a to bylo ródeo 😀, další byla výmarajda od holky, co  s výmaračkama dělá profizáchranařinu, takže rozhodně žádný vořezávátko, jako třeba já a taky se nestačila divit. No a pak další tři psi v rozmezí vlastně jednoho a půl roku, takže to je vlastně dohromady šest kousků, ne pět. A to jsem jen já, moje malá bublina. A všechno opravdu lidi, kteří vědí a znají, z toho někteří hodně.

Zajímavá byla ta autistka. Já si to tak tehdy jako myslela, ale pak jsem s ní byla v přítomnosti paní, která pracovala s autistickými dětmi a sama to řekla nahlas. Ona nebyla ničitel devastátor, jak tady někdo popisoval s těma drátama, ale byla výrazně jiná, musela mít spešl přístup. Ale bylo to hodně hluboký zvíře.

Tenurri
Tenurri 09.04.2024, 09:10:53 xxx.xxx.213.118
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 08.04.2024, 14:14:42

Sice je to spoustu komentářů daleko, ale:
Necháváte kartony a polínka i bez dozoru na zabavení u štěněte?

Případně jaké dřevo (je to jedno?). V bytě úplně polínka nemáme, ale můžu si nechat něco donést od známých 😀…Koupila jsem akorát klacek z kávového dřeva, že by neměl mít třísky, ale přijde mi dost tvrdý.

Co vlastně v té ohrádce můžu všechno nechat, když budeme cvičit samotu? Jakože..šikovný štěně může asi během půl hodiny udělat paseku z čehokoliv…já se bojím toho, že to bude žrát. Kvůli tomu si asi pořídím i kameru.

Zrzavci
Zrzavci 09.04.2024, 09:21:52 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 09.04.2024, 09:10:53

Tenuri- já už sto let používám a napříč intronétem všem lidem  řešícím nácvik na samotu doporučuju mnou vynalezenou krabičkovou metodu - stanete se po nějakou dobu velkoodběratelkou všech možný krabic a krabiček a umožníte tak štěndovi řízenou devastaci - krabička do krabičky a do krabičky a do krabičky, do tý nejmenší pěkně hračku, nebo dobrůtku , štěně učíte od začátku na místečko, aby čekalo a na tu supr hru se těšilo a vy pak mezi dveřma těsně před odchodem vydáte povolení, aby si to vzalo. Štěně (či dospělý útulkáč) se celou dobu těší na ten poklad, nedostupnej, a neřeší, že odcházíte… a pak může jít spokojeně brakovat, cupovat a dolovat. Dřevo jsem nechávala třeba třešeň (nikdy ne jedůvky jako akát atd)

megi-the-pes
megi-the-pes 09.04.2024, 09:30:38 xxx.xxx.124.255

Hlásim, že Megi je normální. Ehm. 😀 

Ale je to fakt tak divné… s tím datem. Asi jsme si vyrobili postižené psy. Je to tak. Jakou já měla minulý týden radost, že jsme potkali normálního psa. To není normální. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.