Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 11.04.2024, 18:33:13
Tak to jí držím palce😀✊..mně asi z 30ti slepic, maransky + vlašky koroptví, nekvoká žádná..ani loni za celý rok žádná nekvokala..11 hybridek to samé 😀👍..ale tyhle malé, roztomilé potvůrky o ničem jiném asi nepřemýšlí, jen jak nanést plné hnízdo vajec, nejlépe tam,kde je nenajdu a potom zmizet na tři týdny 😂😂..to je potom překvapení 😀🐥🐥🐥
No, ono je to strašný, máme kvokání za nepříjemnost, snažíme se eliminovat, ale čím víc tvrdohlavá kvočna je vlastně z hlediska přírody to jediný správný a obdivuhodný..
Podle mě ne.. Spíš sou vůči kuřatům nepřátelský.. Já měl loni dvě pod kvočnou asi do 4tejdnů, pak je přidal ke zbejvajícím umělě odchovanejm a když sem je všechny po nějakým čase pustil pod dohledem navolno ke starejm tak se ty dvě okamžitě radostně hnaly za tou jejich bejvalou mámou a ta se do nich pustila.. Koukaly nechápavě..
To tak, ještě aby mi holky začaly pochybovat o svém pohlaví!
Dáma “ležící spící” je v popředí dvou posledních foto. Ještě pořád různě polehává, ale když se jí to hodí, tak i popoběhne. A jak jsem ji různě nosila a strkala k jídlu a vodě a vůbec, tak se mě, bestie, vůbec nebojí!
A toto sú naši drobci, boli traja, vyliahli sa 16.3.2024 🐣.
O 3 dni boli už len dvaja - vďaka zásahu kvočky, ktorá na kuriatka začala útočiť. Tak sme ju od kuriat odstránili a máme kuchynský odchov kuriat - maznáčikov, ktoré si myslia, že kvočka som ja a manžel. Ak nás nevidia, vystrašene pípajú. Inak len džavocú. Majú svoju krabicu, latku a môžu prejsť ešte aj na jednu stoličku bez operadla. Rešpektujú to.
Chvíľu bolo teplo, mohli ísť aj na dvor pod kryt, tam sa im páčilo a obišli sme sa aj bez vystrašeného pípania. No ale už zase je zima, teraz ich dávam max. na 10 minút na slniečko. Aj teraz mi 5-týždňoví krpci sedia na nohe a kontrolujú, čo píšem.