kometa:Ivermectin?
Nevím právě, ptáte se mě nebo doporučujete? Já se v těch přípravcích nevyznám.
Předně přeji všem pěkné Velikonoce a teď k mému problému. Poradí někdo jak na parazity ve vzdušných vacích u amadin gouldových? Arpalit někdy nezabírá! Prý fungují také česnekové kapky, má někdo s tímto zkušenosti?
Ivermectin?
kometa:Ivermectin?
Nevím právě, ptáte se mě nebo doporučujete? Já se v těch přípravcích nevyznám.
Doporučuji. Arpalit na vnitřní parazity nezabírá.
Já bych byl pro S76. Na bazoši se dají najít prodejci.
https://www.chovzvirat.cz/clanek/1052-roztoci-a-dalsi-parazite-ptaku-lecba-pomoci-pripravku-s76/
Jako, že prodávají volně na bazoši ATB? To bych teda byla hodně opatrná.
S76 není oficiálně schválená pro CZ trh a tuším ani Evropu, takže se to sem tahá ze zámoří všelijak..
Každopádně v použití a využití tu S76 nemá konkurenci.
Tak to jo - čili ať žije rezistence!
S76 nejsou antibiotika, obsahují ivermectin a dalsi antiparazitni látky, takže ideální na výše uvedený problém.
Jenže ivermectin JE antibiotikum. Produkt baktérie Streptomyces, patří mezi makrolidy.
A hlavně, nejsem příznivcem podávání přípravků, které nejsou schválené. Ale to je každého rozhodnutí.
kometa:Jenže ivermectin JE antibiotikum. Produkt baktérie Streptomyces, patří mezi makrolidy.
A hlavně, nejsem příznivcem podávání přípravků, které nejsou schválené. Ale to je každého rozhodnutí.
Edit - Streptomyces avertimilis.
S76 je přípravek, který je pro chovatele volně prodejný v UK. Nezkoumal jsem tamní legislativu, ale divil bych se, že by tam byla volně prodejná léčiva, která by měla být na předpis.
To že tu není schválen a oficiálně prodáván je škoda. Zřejmě o to zatím výrobce nestojí, nechce řešit testování, byrokracii atd...možná ví někdo povolanější více.
Každopádně dotaz zněl, čím léčit a tento přípravek je na to více než vhodný. Navíc bez stresů pro ptactvo. 👍
Každý ať se rozhodne sám. 🙂
Však já ivermectin doporučila taky. Akorát ten náš.