Duhové andulky
Pro Peťula: Nikdo jiný je nenabíze a že NEJSOUl? :-D blbost. je jich všude dost, jenomže nejspíš nezaregistrovali tento chytrý marketingový tah s názvem ´´duhové´´ andulky a tak prodávají pod inzeráty normálně andulky a příliš se o to nestarají. a jen tak pro potřebu, když budeš mít JEN TYTO ANDULKY, VŠECHNY ´´DUHOVÉ´´ JSOU PERLOVÉS DALŠÍMI KRESBAMI... A POKUD JSTE SI DALA TU PRÁCI A MRKLA NĚKDE PO MUTACÍCH A JAK SE KŘÍŽÍ, TAK VÍTE, ŽE NIKDY OD DVOU PEREL NEODCHÁTE I.faktorovou perlu jako jsou oni a tudíž ne duhovou. ale pouze II.faktorovou a tyto jsou buďto celé bílé nebo žluté s jakoby stříbřitým leskem (aby jsem tím nenavedl někoho a za chvíli se neprodávali ´´stříbrné´´ a ´´zlaté´´ andulky :-D). Pro ty co mají zájem se něco naučit o barvách a kresbách andulek doporučuji web chovatele výstavních andulek pana Ondřeje Michálka ( www.andulky.wbs.cz )
andulky prodávám opravdu letos dráž. cena je totiž vždy ovlivněna několika faktory.. Záleží na tom čím papoušky krmíte( andulky krmím směsí 7 druhů zrnin, aratingy třeba více jak 20 druhy.. aratingům dávám třeba mandle, které stojí 120Kč/kg, cedry 100Kč/kg, dýně 100 a andulky zase mají třeba ostropestřec kolem 30Kč/kg a podobně) Směsi si míchám sám a investuji do toho dost peněz. Myslím totiž,že pestré a kvalitní krmení je velmi důležité pro zdraví a celkový stav papoušků! Znám mnoho chovatelů, kteří krmí všechny papoušky 100% černé slunečnice a anduly prosem, aby ušetřili a potom si mohou dovolit prodávat levně. Ale já bych takového ptáka ani nekoupil..Radši si připlatím a zakoupím si kvalitního jedince. Když jsem nedávno kupoval do svého chovu nepříbuzné duhové andulky tak jsem také za ně zaplatil těch 250až 300Kč. A to jsem je vůbec nemohl nikde sehnat, trvalo mi to půl sezóny než jsem sehnal pár pěkných kousků.. Za další jsou to určitě pořád andulky ale jsou málo rozšířené a když si kupujete třeba nějakou málo rozšířenou mutaci tak také musíte počítat s tím, že cena bude ze začátku vyšší, než se mutace rozšíří. Stříbrný penant je snad také pořád penant.. A dříve jsem je prodával i za 100Kč a to také několik chovatelů ohrnovalo nos..Za poslední 2 roky ale vzrostla poptávka o tyto andulky a kdybych je prodával takto levně tak by byly čekací lhůty několik let..a tak tedy komu se to zdá drahé odmítne a k chovatelům, kteří je opravdu chtějí se andule dostanou dříve. Časem půjde cena stejně zase dolů. A andulky mohou stát třeba i 1000Kč/ale výstavní/. Jednou jsem na burze narazil na krásnou duhovou andulku za kterou chtěl pán 500Kč a já jsem si jí tehdy nekoupil, protože byla drahá..Ale od té doby jsem takovou neviděl a dnes bych za ní ty peníze klidně obětoval! Uvidím-li pěknou duhovku rád za ním ty 3 kila dám..Lukáš Mlejnek, www.aratinga.unas.cz