Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 03.04.2024, 09:07:49
V delším časovém horizontu? Nebo nevím, já krmím granule co u nás existujou a vždycky k nim něco přidávám skoro denně, ale holt to prostě nesmí být denně to samé a žádný pes nikdy žádný problém neměl.
Prostě nesdílím ten předpoklad, že jen granule a nebo dlouhodobé studium výživy zajistí psovi ve stravě vše potřebné, však takhle nestudujou jídlo lidi ani u dětí. Stačí pestrá strava a selský rozum.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 03.04.2024, 12:53:19
Těhle extrémně velkých psů je menšina a mám dojem, že na doplňky ve štěněcím věku existuje u nich spousta návodů.
Já mluvím obecně o psech, kdy většina je velikostně průměrných.
Jo, když si někdo pořídí mamuta, tak holt musí počítat s tím, že nároky na výživu budou poněkud specifické.
No a paušalizovat granule taky nejde, měla jsem kdysi dávno možnost vidět růst dogy krmené granulemi Pedigree a nic hezkého to nebylo.
Ono jako je třeba si uvědomit, že dost lidí si pod slovem granule představí to co koupí v supermarktetu a popravdě tam pak každé vajíčko je pro toho psa požehnáním.
jen takova poznamka - u stenete velkeho plemene v obdobi nejintenzivnejsiho rustu je tyden uz neumerne dlouha doba na to, aby zralo nevyvazene krmeni. Proslapy a vybocene tlapky vidite po 3,4 dnech krmeni hlavne svalovinou.
Tydenní prujem po dietni chybe? I to je u tehle kategorie problem.
Myslim si, ze prave proto se porad traduje, ze granule jsou bezpecnejsi. Clovek by mel mit nejake zaklady a znat slozeni krmeni, nez se pusti do tohohle krmeni. Zaklady. Tim treba myslim to, ze vi, co umi tvaroh, co obsahuje mak ap. 😇
U malych plemen, dospelych psu je to vsechno uz uplne jinak a jsou pomerne odpoustivi k nepomerum - pocity, selsky rozum i pestre krmeni je dostacujici znalost 😀