Na základě filogeneze a typu tkání a buněk se jedná o houbu.
Včela zvíře není. Navíc jde vždy o včelstvo a nikoli jednotlivou včelu. Tvrdím, že včela, potažmo včelstvo, vyžaduje samostatný zákon a jiné pojetí a tudíž i samostatnou definici. Ten nejjasnější argument, který pochopí každý, je tento:
Z ani jednoho zvířete na planetě Zemi nejde udělat několik životaschopných zvířat malých a pak tato, nebo jiná zvířata téhož druhu, zase spojit v jedno zvíře velké. Proto je světová shoda tak zvaných vědců v definici včelstva nesmyslná a pak tudíž nesprávná a je nutné usilovat o změnu. Začít to musí tím, že si to včelaři a zainteresovaní uvědomí a správně pojmenují skutečnosti.
Často se vymezuji vůči tak zvaným vědcům. Ti v kapitalizmu nezkoumají podstatu věcí, ale vytvářejí “vědecké” názory na objednávku podle zadání plátce - objednatele. Tudíž nikdo příčetný nemůže vědcům věřit, protože pravda o podstatě věcí se přece nedá objednat, vyrobit na míru a kvantifikovat podle výše poskytnutéhé paltby, dnešní hantýrkou grantu. Protože se zdánlivě seriozní vědci nevymezují vůči této zhoubné praxi, protože se bojí, že by nebyli připuštěni k vemenu grantů, tím se zpronevěřují také a ztrácejí tak u soudných lidí kredit. Věda není a nesmí být slepá Víra. Bible toto řeší tak zvanými dogmaty, kterým se musí povinně věřit a o kterých se nesmí diskutovat a tudíž se nesmí pokládat “nepatřičné” otázky. Je to pak ještě věda? Pak je to jen slepá, tupá Víra.
Jediný příklad. Když jsem byl pubertální kluk, tvrdila věda, že ropa dojde do roku 2000 a pak nastane absolutní apokalypsa a konec světa. Tudíž jsme už čtyřiadvacátý rok podle vědců všichni mrtví. Nikdo se neomluvil, nedementoval ten kolosální omyl a to strašení lidí.
Stejná věda tehdy hrozila globální dobou ledovou. Pak zeleným mozkům došlo, že oteplování ruší dobu ledovou a tudíž se producenti odpadního tepla, potažmo uhlíku nedají vydírat, tak začali během asi deseti let najednou strašit globálním teplem. Pamatuju si to živě! Byl jsem totiž tak blbej, že v patnácti jsem hnutí Brontosaurus věřil (hnutí Brontosaurus = předchůdce zelených sluníčkářů všeho druhu). Smutné je, že dnes věří nesmyslům i dospělí. Údajně, podle občanky dospělí…