- Příspěvek #194087
- Nahlásit
Jako chlap vim, že nejšťastnější kozy jsou vždycky při připouštění. Březost není vůbec důležitá
To jste mi připomněla situaci,když moje fenka jezevčíka měla falešnou březost, kočka v té době měla koťata a kojily je obě dvě😀
Jojo, to jsem přesně chtěla říct, že kozu dělají šťastnou jiný věci.
Přišla jsem z venku,udělala kafíčko a snídani,otevřela počítač a začetla se.Krásné čtení po ránu.
Jestli je koza šťastná, když má nebo nemá kůzlata, posuzovat nebudu,ale k těm mláďatům.Nám kdysi uhynula samice při porodu.Měla 6 mladých.Neměla jsem jinou samici kam je dát.Co s nimi.Dala jsem je ke kočce která měla 3 dny dvě koťata.Myslela jsem si,že je sežere,ale ona všechny odchovala.Ještě když jim byly dva měsíce a byli zavření ve chlívě v ohradě,tak k nim chodila a myla je a oni i cucali.
Jako chlap vim, že nejšťastnější kozy jsou vždycky při připouštění. Březost není vůbec důležitá
lupus4:jestli řekneme alfa pár nebo rodičovský pár, je to rozdíl v terminologii, ne ve významu.
ale je a velkej, když alfa pár …tak tam musí být i beta pár, gama atd. ,
ALE ve smečce tam žádný jiný páry NEJSOU , NEŽ RODIČOVSKÝ …
pochopila ?😉
Na Hluboké mají u výběhu velkou ceduli, na které vysvětlují strukturu vlčí smečky. Používají termíny jako alfa pár a jedinci beta, gama, omega. + jejich význam pro smečku. Z těchto informací jsem vycházela.
Takže ano, mládě asi v samici stimuluje mateřské instinkty a pocit asi i radosti nad mládětem
No a to jsou právě ty hormony. Které fungují i u lidí, co si budeme namlouvat.
kometa:Na Hluboké mají u výběhu velkou ceduli, na které vysvětlují strukturu vlčí smečky. Používají termíny jako alfa pár a jedinci beta, gama, omega. + jejich význam pro smečku. Z těchto informací jsem vycházela.
no tak to maj postaru 🙃 a blbě
Jano, nenapsala jsem, že trpí, když nezabřezne. Ale je šťastnější, když zabřezne a porodí zdravé kůzle.
U nás se rodilo teď ve středu.
Koza, která má kůzle, je šťastná. Je naopak nešťastná, když zabřeznou nemůže.
Co to je za nesmysl…
Edit: dočetla jsem diskusi, tak vidím, že mlátím prázdnou slámu, nevšimla jsem si, že je již vše vysvětleno 🙂
Gratuluji😀..u nás na Josefa,tak máme tři Pepiny 😂
Dneska ráno dvě velikonoční holky…🥳