Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli nemáte někdo zkušenost s lasicí nebo nějakým podobným zvířetem. Moje babička cca ob den nachází v kurníku mrtvou a doslova "vypitou" slepici - ptali jsme se po okolí, které zvíře to dělá a většinou nám odpověděli, že lasice.
Neměl byste někdo radu, jak se toho prevíta zbavit? Bylo mi řečeno, že pasti nezabírají, protože tato zvířata cítí dlouho lidský pach a proto k nim nejdou. Jed by byl zřejmě problém, protože po dvoře běhají kočky - nebo existuje nějaký speciální, který by mohl působit jen na ně? Budeme vděční za jakékoliv doporučení.
Nejjednodušší je, než shánět jedy či pasti, zabezpečit kurník tak, aby se tam v noci nic nedostalo 😉
Nesváděl bych to hned na lasičku. Představa, že 200g lasička “vypije celou slepici” je i prakticky nemožná. Zabít ji samozřejmě dokáže. Je i nějak ožraná ? (to může být i od kolegyň)Nebo ranka jen na krku ? Klidně to může dělat i potkan, ten to bere trpělivě po jedné, ale zase s oblibou začíná u kloaky…
Jinak za kolčavu buďte rádi, zbaví vás myší. Ale zase LK nebývají tam , kde jsou kočky myšilovky. Hranostaj, myslím , že by to nebral po jedné, ale jako kuna vše najednou…¨
Nemusíte divočinu hned vraždit. Stačí si zabezpečit chov.
Myslíte že potkan zabije slepici? To se mi nechce věřit. Potkani tu jsou to ani ale nenapadlo nás že by toto dokázal. Kuna je vyloučena ta je velká a do kurníku by se nedostala. Jedněm lidem z vesnice “to” zaútočilo i přes den, slepice ležela s ukouslou hlavou uprostřed silnice a to skoro uprostřed obce ale nikdo nic neviděl.