Zdravííím chovatele. Poradíte jak porazit velkou drůbež husa, krůta co nejmírnějším způsobem? Začínám s takovou drůbeží a na podříznutí krku nebo sekyrku nemám cit. Napadá mě pistole? Nebo ještě něco?
Odpověď na příspěvek uživatele Peter z 19.03.2024, 06:35:11
Existuje porážková pistole na malá zvířata..porázíme s ni králíky,kachny...husa a krůta by se s ní také dala porazit…podle zadání to vypadalo,že máte pštrosy 😀👍
Škrcení považuji za velmi pomalý a trýznivý způsob smrti a rozhodně je v nesouladu s legislativou. Jak je to s tím kažením masa při vyplavování stresových metabolitů?
Manžel zabíjí zvířata tak ,že je zabalí napevno do pytle, položí hlavu na zem a omráčí kladivem..potom teprve zařízene..teď používá na omráčení tu pistoli..drůbež má malé hlavy, je to jednodušší,než s králíky..starší králíky zabíjí klasicky..
Krocana nacpat pod kolečko, o zem skřípnout hlavu a hbitě řezat do zátylku dokud se hlava neoddělí od těla. To je asi nejrychlejší a nejschůdnější.
U pistole zaváháte a prostřelíte mu špatně hlavu velmi snadno. U nože jen rezáte a je jistota.
U velké drůbeže je také možné uškrtit drátem nebo gumou od kalhot a pak podřezat.
Možná sem se špatně vyjádřil. Tím citem jsem to myslel tak že na to nemám srdce takto zabít, takže i to kolečko nepřipadá v úvahu potřebuji něco co nejméně morbidního ta pistole se mi zdá nejlepší.
Pro nezkušeného velmi odvážná rada. Když se netrefí, tak zlomí páteř nebo rozdrtí čelist a že zlomku sekundy je několik minut zápasu se zmrzačeným krocanem.
A kladivem do hlavy v rozporu není? Zvíře je ve větším stresu než při škrcení, které v podstatě ani nezaznamená. Nechápu.
Tak si to srovnejte, kdyby se to dělo vám. Třeba kdybyste spadnul. Když spadnete a uhodíte se do hlavy a ztratíte vědomí x když spadnete, zůstanete viset za šálu. Určitě taky ani nezaznamenáte, že vás ta šála škrtí a poklidně vyčkáte věcí příštích.
Možná sem se špatně vyjádřil. Tím citem jsem to myslel tak že na to nemám srdce takto zabít, takže i to kolečko nepřipadá v úvahu potřebuji něco co nejméně morbidního ta pistole se mi zdá nejlepší.
V takovém případě je lepší nic nechovat. Lepší bude koupit si maso hotový