Vypadá to na ještě zcela nesamostatné mládě které neumí přijímat samo potravu.
Buď se pokuste najít hnízdo kam patří, nebo musíte začít krmit ručně. Možné je, že jen vypadla z hnízda a rodiče o ni vi a krmí ji…
Nevím jestli dotaz psát sem nebo do okrasného ptactva. Našla jsem poraněnou hrdličku (? Nevím český název, Zaneida asiática) a přijde mi, že se za celé odpoledne nedotkla jídla - nasypala jsem jí směs různých zrní, nic jiného jsem nesehnala. Pokud nezačne jíst, čím ji případně lze rozkrmit? Vodu z misky pije - v ní má vitamíny s aminokyselinami, co mi dali na veterině.
Popravdě se jí snažím co nejrychleji zbavit do odbornějších rukou, ale to tady v Mexiku a ještě o víkendu není úplně jednoduché.
Vypadá to na ještě zcela nesamostatné mládě které neumí přijímat samo potravu.
Buď se pokuste najít hnízdo kam patří, nebo musíte začít krmit ručně. Možné je, že jen vypadla z hnízda a rodiče o ni vi a krmí ji…
Hnízdo jsem právě nikde neviděla, ani strom, keř kde by mohlo být, všude beton a pidi půlmetrové trávníčky. Hodě jsem váhala , jestli ji vzít. Evidentně měla nějakou nehodu. Na levém křídle jí chybí půlka letek, křídlo držela u země, kulhá na levou nohu a dostala i ránu do hlavy. Podle veterináře je jinak zdravá.
Jak vůbec poznám, jestli jí? Dá se odhadnout podle výkalů? Ceé odpoledne jen moč, až ráno jsem našla i hnědé bobky. Jak často by měla jíst? Kolik a co jí mám dát? Má směs pro slepice, ovesné vločky a neloupanou slunečnici. Vodu v mělké misce. Mám i chia semínka, ostropestřec, banány, papáju, celerovou nať, může i to? Dá se odhadnout stáří? Omlouvám se za tolik otázek, nemám vůbec ponětí, jak se o opeřence starat.
Chingis:Hnízdo jsem právě nikde neviděla, ani strom, keř kde by mohlo být, všude beton a pidi půlmetrové trávníčky. Hodě jsem váhala , jestli ji vzít. Evidentně měla nějakou nehodu. Na levém křídle jí chybí půlka letek, křídlo držela u země, kulhá na levou nohu a dostala i ránu do hlavy. Podle veterináře je jinak zdravá.
Jak vůbec poznám, jestli jí? Dá se odhadnout podle výkalů? Ceé odpoledne jen moč, až ráno jsem našla i hnědé bobky. Jak často by měla jíst? Kolik a co jí mám dát? Má směs pro slepice, ovesné vločky a neloupanou slunečnici. Vodu v mělké misce. Mám i chia semínka, ostropestřec, banány, papáju, celerovou nať, může i to? Dá se odhadnout stáří? Omlouvám se za tolik otázek, nemám vůbec ponětí, jak se o opeřence starat.
Jde o zrnožravce, převážně. Proto různé zrno od prosa až po hrách. Nejlépe namočit a pak namočené do zobáčku a injekční stříkačkou doplňovat vodu. Krmit podle potřeby a vašich časových možností. Se slunečnicí opatrně. Jde o příjem olejovin, tedy do 1% objemu. V mládí nemusíbýt vůbec. A postupně zrniny dát do mističky a vodu také. Asi s postupem času se naučí…
Jo dokrmoval ručně hrdličky chechtavé. Zvládl jsem to od malé až po osamostatnění. Když jsem neměl speciální dokrmovací směs, tak jsem naředil strouanku s vlažnou vodou. Konzistenci takovou aby tak akorát šla vymáčknout z inj.stříkačky a po malých dávkách ji krmil. Stříkačku jde opatrně strčit do zobáku a pomalu mačkat a krmení nechat vždy polknout. Starší jsem pak krmil máčenou pšenicí přímo do zobáku, už jsem měl takový grif jak ji z boku pootevřít zobák a stříkačkou už jsem dával jenom napít vodu.