Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 05.04.2024, 00:39:18
U mě tak skončila Winka. Jméno má od slova win, vyhrát. Dlouho jsem ji nazývala Vlezkou. Vlezla ke mně oknem, dveřmi, bylo jí to jedno. Ale já ji nechtěla. Prostě Vlezka.
Myslela jsem, že je to kočka sousedky. Už jsem jednu sousedčinu kočku v tu dobu měla. Když jsem nahlas přemýšlela, že si asi pořídím nějakého mazlíka, sousedka navrhla, že bych si mohla vzít její Šíšu. Že se nesnáší s dalšími kočkami.
Dala jsem si čas na rozmyšlenou. Šíša hovor vyslechla a žádný čas mi nedala. Ještě ten týden jsem ji našla sedět na spodním schodu venkovního schodiště, kudy se jde ke mně. Druhý den seděla na horním schodu. Třetí den šla zkontrolovat byt, na chvilku si lehla na gauč. A čtvrtý den už se tam rozvalovala. Pátý den mi dovolila, že u ní můžu zůstat bydlet. Hodná holka, byla jsem ráda, že mám ještě kam složit hlavu.
Šíša opravdu neměla pěkný vztah k dalším kočkám, tak jsem Vlezku z bytu vyháněla. No, stejně se u mě objevily další dvě kočky. Jednou v prosinci krátce za venkovními dveřmi zamňoukalo cosi vyzáblého na kost. Podle veterináře ten rok narozené kotě, nemělo ani 1,5 kg. Bylo 5 dnů v teple, hlazeno. Pátý den odpoledne jsem sledovala zlepšení stavu kotěte. Šestý den jsme měli jít na kontrolu. Noc před kontrolou zemřelo.
A Vlezka se furt snažila vecpat se mi do bytu. I na jaře březí. To jsem teprve promluvila se sousedkou o Vlezce a zjistila, že to není její kočka.
Porodila venku na zahradě. A ukázalo se, že Šíša opravdu nemá ráda jiné kočky. Vyrazila jednomu jejímu kotěti oko, když zkoušelo kolem ní proběhnout do bytu. Spíš mi připadalo, že kotě do rány vběhlo. No, jak by dopadlo jednooké venkovní kotě, které ještě nemělo čas na odstav. Navíc jsem na vině byla já, respektive má kočka. Takže jsem zalarmovala další sousedy (nemám auto) a jeli jsme během chvíle v neděli večer 25 km na pohotovost. A od té doby mám Piráta. Je to sice kočka, ale černá a jednooká, takže když po mě chtěli na pohotovosti jméno, byla volba jasná. Operaci Pirát přežil. A i když věkem nebyl čas k odstavu, musela jsem ho od Vlezky odstavit, bo koťata měla infekci.
A tak jsem měla Šíšu, Piráta a vyháněla z bytu Vlezku. Šíša zemřela, Vlezku jsem už nechala u sebe a tím se z ní stala Winka 😀 Pirátovi bude letos 7 let, Wince nevím kolik.