Jako, jestli mně rupnou nervy, tak si možná ten tr. koberec vydupu. Jé, to bude mít drahej radost, že chodím na nějakej Chov, kde mě cizí ženštiny naváděj na takový nápady😂.
Já teda musím říct, že nějaký ťápoty je u nás asi ten nejmenší problém…pesani projdou malou chodbičkou, kde je dlažba. Tam nemůžu dát koberec neboť je to jediný místo v baráku, kde se psi v případě potřeby mohou chladit…pokud je horko, tak teda makí otevřeno i do sklepa. Pak jsou schody, kde je koberec, tak si to tam taky oťapou. A to je kousek koberce, takže ho klíďo jednou ročně-po zimně vyměním. V obýváku mám na koberci poházené ještě koberečky, co jdou hodit do pračky a vyprat (jen škoda, že jsem jich nenakoupila víc, abych měla na výměnu, než uschnou…a už je v jysku nemají) tak to se vypere…přehozy se vyperou, ale ty chlupy😴…jako v celým baráku to jde, protože tam mám koberce ze kterých to jde normálně vysát, ale v obýváku je super koberec, který vydrží vše a fakt je, že i po asi 15ti letech, když ho vyčistím, tak je jak nový, ale je to takový blbý provedení…je jak suchej zip, vysavač to nevysaje, takže musím zakleknout, vzít psí kartáč na podsadu a pěkně ručně stručně to tím kartáčem z toho koberce stáhnout. Zkoušela jsem i rotační kartáče, ale ani ty nemají kýžený efekt…
Jako to člověk může uklízet jak chce a může mít načančáno, ale na tom koberci to vypadá děsně, i když těch chlupů tam zas až tolika není…ale to bych to musela stahovat několikrát denně, aby ten obývák vypadal fakt uklizený. No nejraději bych si nafackovala za to, jakej koberec jsem vybrala…jenže to bylo v době, kdy jsem měla afgána a ten nelíná, takže mě vůbec nenapadlo, že by mohl být takovej problém.
No a další věc jsou zdi podél kterých psi chodí…naštěstí jsou chodby obložený palubkama, tak se to dá umýt…neumím si představit, že bych měla normální výmalbu…to vidím ty černý pruhy na těch nejvíc profláklých místech od vchodu do obýváku.
No a další óbr problém je tráva v přední části zahrady…takovej defakto výběh…no to tam žádná není, je to udupaná hlína. Letos jsem si koupila semena nějakýho vysoce zátěžového a rychle dorůstajícího trávníku, tak uvidíme, ale zase…budu to muset dělat nějak postupně…ohradit část, vysít..aby to psi nepodupali a až to bude v pochozí fázi, tak zase osít další kousek…
No řeknu to asi tak…život bez psů by byl jednodušší a těch peněz, co by mi zbývalo, té práce, co bych měla ušetřenou a krásnou zahrádku a asi i zánovní autíko….ale bez psů by to byl život na prdlačku, no tak máme doma chlupy, na zahradě není tráva a jezdím starým terénním autem (protože auto samo domo vybírám taky hlavně s ohledem na psy)