Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 23.03.2024, 20:51:21
"Já jednou usnula, když jsem měla dané těsto na kynutí. To jsem pak uklízela celou kuchyň a uznala, že pohádka Hrnečku, vař! je vlastně docela horor."
Scenu z Hrnecku, var! jsem na vlastni kuzi zazila, kdyz moje ditko - tenkrat asi trilete - v nestrezene chvili nalilo do mycky Jar (resp. jeho americkou obdobu).
Tak hrnečku vař s kynutým těstem jsem nezažila. Naopak, když jsem ještě bydlela s mamkou, tak jsme těsto klasicky měly v míse přikryté utěrkou a dávaly kynout na topení… pokud byla topná sezóna…a když jsme v této fázi neuhlídaly kocoura, tak byl objeven ležící, spící v té míse na tom těstě…
Spěchám se svou troškou : Usnula jsem ( v paneláku ), když jsem dala vařit kachní křídla pro psy. Když zvonili hasiči, byla už jsem vzhůru, vzbudila mě pes. Otevřela jsem dveře na balkon, na dveře dala ceduli - “už nehoří - uhašeno” a odešla se psy dospat do kanceláře, v bytě se nedalo být.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 24.03.2024, 09:02:09
…znám z vyprávění, že mamča šla se nnou coby kojencem v kočárku na procházku do Grébovky a tatínek dostal za úkol vyvařit lahvičky na mliko a dudlíky….usnul a vyvařil tak dokonale, že na plotně puknul nerez kastrol v kterém se to vyvařovalo a štěstím bylo, že se mamča se mnou vrátila včas, než něco chytlo ze žáru…mimochodem ten kastrol kdosi tenkrát spravil a namča ho používá dodnes…
Taky jsem jednou šla s kočárkem na procházku. Jen jsem před tím dala na sporák-plynový vyvařit plíny v hrnci ( to už asi neznáte). Dopadlo to dobře, plyn nezhasl, nic nehořelo. Jen když jsem se vracela tekly mydliny z našeho balkonu v 1. patře. Kuchyň měla kvalitní ( válečnou ) podlahu a mírný spád vedl na balkon, takže ani sousedi v přízemí nebyli vytopeni. Trochu mydlin na chodníku….žádné neštěstí 🙂)
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 24.03.2024, 05:15:48
Spal u mě tuhle kamarád, jdu ráno na záchod a vidím prkýnko celý počůraný, podlaha pokapaná a ještě kapky v pravidelných intervalech po celé délce chodbičky . Kroutila jsem nad tím v duchu hlavou, jak tohle může dospělej člověk udělat, ale neřekla jsem nic, přece nebudu vychovávat padesátiletýho chlapa .
Takže jsem ráda, že se Fram těma maceškama prozradil a celá věc se objasnila. Ty kapky byly z jeho dlouhý namočený bradičky .
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 24.03.2024, 09:35:21
Už mě to napadlo u těch macešek - vy nemáte na toaletu dveře s klikou?
Ani u domu? Psi můžou chodit i v noci ven a dovnitř? Chápala bych v létě, že máte otevřené dveře, když je teplo… Nebo máte psí dvířka, tedy spíš dveře?
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 24.03.2024, 10:48:48
Ježkovy voči, až k Tobě přijedu, tak se ani na hajzlíku nebudu moct zavřít?🤣 To si budu připadat jak doma. Tady se taky nesmím zavřít neb Kuky nesnese nemít o mně přehled a ihned začne dveře drápat!😀
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 24.03.2024, 10:29:07
Můj první pes to uměl, ale jen na povel.
Já vždycky frajeřila : Sandy, prosimtě buď tak hodnej a zavři ty dveře ať sem netáhne !
A návštěvy čuměly . Lidi si mysleli, že mám geniálního psa, kterej rozumí lidský řeči .🤣
Ale uměl to jen tím snadnějším směrem, jako zabouchnout. Guču a Dorouše jsem to taky učila, ono to není moc těžký, takový ten humpolácký způsob, že pes na dveře skočí , ale dělá to moc velký rány a dveře a uši tím trpí. A jinak je to naučit neumím.
Ježkovy voči, až k Tobě přijedu, tak se ani na hajzlíku nebudu moct zavřít?🤣 To si budu připadat jak doma. Tady se taky nesmím zavřít neb Kuky nesnese nemít o mně přehled a ihned začne dveře drápat!😀
Kdysi jsme měli fenku pinče,já zapomněla na zásmažku na plotně a šla jsem na balkon zalít květiny.Fenka mě přiběhla upozornit.Nezvykle dorážela a doslova posunkovala,než mi došlo že se něco pálí. Byla chytrá jako opice.Kastrol na odpis,smrad se vyvětral a záclony vypraly.