Tak to jste mě nepotěšili přesto vám děkuji, zkušenosti jsou k nezaplacení.
Zdravim, prosím zkušené o radu. Mám holubník o velikosti 15 m2 a navazující volieru o velikosti 15 m2. Kolik holubů staváků do něj mohu maximálně dát aby prosperovali.
Zdravim, prosím zkušené o radu. Mám holubník o velikosti 15 m2 a navazující volieru o velikosti 15 m2. Kolik holubů staváků do něj mohu maximálně dát aby prosperovali.
Úpřimně řečeno nevím, ale…Pokud jde např. o české staváky, domnívám se, že v těchto podmínkách (uzavřený voliéový chov), nebudete moci selekovat na charakteristickou vlastnost. Tedy, stavění. A tím budete chovat jen střední voláče nějak zbarvené. Vím, že celá řada chovatelů českých staváků je má zavřených ve voliérách a pak např. na výstavách může docílit i čestných cen, neboť zde jen o xteriér. Český stavák není jen střední voláč, ale i holub letu. Stavění, vorlování a bušení křídel. Já osobně bych se proto rozhodl pro jiné plemeno. Možná, vám někdo poradí lépe.
Čeští staváci, mají originální let, bušení křídly, bohužel ve volieře to nejde, proto se prakticky nikde ve světě nevyskytují, nemohou konkurovat většině ostaních voláčů, v postavě, barvu, lesk tam u voláčů neřeší
Tak to jste mě nepotěšili přesto vám děkuji, zkušenosti jsou k nezaplacení.