O tom žádná. Taky bych do něj šla, kdybych si měla vybrat.
plemeno do paneláku
A Vy si ho můžete vybrat ! 😊
No mě hodně nemile překvapily ty brzké problémy se zuby u malých plemen. Týkají se i mopse a grifonků?
Ano.
Díky za nepotěšující odpověď.
Co malý knírač a zuby?
To by mě taky zajímalo. Vzhledem k příbuznosti s hladkosrstými pinči tipuju, že zuby budou v pořádku. I trpasličí pinčové mají zuby údajně v pohodě do vysokého věku. Co je na tom pravdy, uvidím. Snad. Oba trpajzlíci (hladkosrstý i hrubosrstý pinč) mají tlamu dlouhou a hlavu velikostně přiměřenou tělu (nemají velkou hlavu s krátkou tlamou).
Rodiče měli trpasličí jezevčíky, i ta nejstarší (16 let) měla zuby v cajku. Takže ta délka tlamy bude asi rozhodující.
Ten by na tom mohl být lépe. Ale nevím to určitě. Už dlouho jsem žádného neviděla.
Díky.
malý knírač a zuby-kříženec Kim-ve 13 letch čištění ultrazvukem,a trhání jednoho
Killy zoubky dobrý,ale nemocný srdíčko,na které mi zemřela v létě ve vedrech v necelých 9letech-ta půjčovaná kníračka,brala léky,a bylo to podle mě i steskem
Duxe nepočítám,kromě toho,že kříženec tak měl velkou hubu
Gero,ten ze zubu hodněkrát na čištění,kámen se mu dělal strašně rychle+nemocný srdíčko,zemřel v necelých 14 letech na rakovinnu lymfatických uzlin
Dafi-v 5?letech vytrháno 8 zubů-paradentoza,takže přední dásně bez zubů,
kámen se dělá ždibec
trošku zvětšená levá strana srdce,léky nebere,ale vedra ji dobře nedělají-to je na ni vidět…,ona teda Dafi he na malou kníračku dost drobná,byla jako štěně o půlku menší než sestra Dida-Dafi je oficiálně Dora ze Židenických zahrad,z 5 štěnat,2 dny po porodu 3 zemřely,protože matce byly podávány léky-důvod už nevím,,,,,
Takže ta délka tlamy bude asi rozhodující
To je přesně ono! Délka čelistí. Jezevčík může být trpasličí, ale pořád má mordičku. Zatímco krátkolebá plemena + další s pidi tlamičkou….
A ako je na tom tibetský španiel so zdravím?
Kilian:….no pořád mi z toho ten motýl vychází nejlépe,chudozuby ale dlouhověky, bez dalších zdravotních problémů, zvladatelny, neuštěkany, minimálně líná, neagresivni, vesely , lehky pes na manipulaci…je to sporťák, ale přizpůsobí se i pár dnům povalovani….
Ale víš, že sama jsi mi jej vymlouvala…a to jsem ještě nebyla troska jaká jsem teď.😔
Já už jsem se trochu ztratila - víme o té paní víc? Zdraví, pohyb, režim atd. atd.?
…..Jani, ale tohle je myšleno všeobecně ve srovnání se všemi tady zmiňovaným pleneny….je to pes pro normální aktivní starší osobu vhodný…o paní nevíme nic…
….vloni na podzim k nám na cvičáku chodila do kurzu paní s manželem a motýlovou, oba věk cca 70 a něco let….pan si četl v mobilu u kafe a tatranky a paní s motýlicí cvičila velmi svižně, moc si ji chválili, že ji tohle plemeno bylo doporučeno a, že ji velmi vyhovuje a jak je malá chytrá a učenliva a co spolu denně nechodí a jak doma cvičí….byl na ně moc hezký pohled a fakt jim to šlo….fenka byla drobná, ale velmi snaživá….
Jani nezlob se, ale už tehdy jsi jisté problémy měla…