Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.03.2024, 18:31:21
Nepíše. Sice existuje příslovce, ale nikdo (cca) nikoho nenutí užít toto místo dvou částic. A Vám chybí na konci tečka. Což nemusíte ještě vědět, jelikož jsme se na tom dohodli nedávno (Varaxi mi poradila a ÚJČ).
Zadání této slovní úlohy nebylo nejlepší, takový běžný cermatspor, bych řekla. 😀 Mohlo mě napadnout, že píše dítě, omlouvám se mu.
Dotaz psala dcera, nadšená chovatelka všeho, co jí doma máme odvahu povolit 🙂. Máte pravdu, základku zatím nedokončila, pár let jí ještě zbývá 😉. Chápu, že dobře formulovat dotaz je důležité… Jen tedy přemýšlím, jestli po těch reakcích příště na dotaz bude mít odvahu. Když bude ochotná se poradit, zkusíme příště psát spolu a češtinu pohlídat.
Doplnění k dotazu: V líhni bylo cca 60 vajec, čtyři různá plemena, tj. líhli jsme najednou, ne postupně. Máme obyč. líheň, kdybychom líhli jen vejce z jednoho zdroje, asi bych to svedla na ni… Naše byly jen amroksky, tam se vylíhlo 7 kuřat z osmi vajec, jsou zcela zdravá. Problémy s deformacemi byly jen u kropenek, i mě napadlo, jestli za tím není příbuznost / genetika. Vajíčka kropenek jsme kupovali, chtěli jsme doplnit chov, po loňském roce nám zbyla jen 1 slepička s kohoutem, úřadoval tu jestřáb. Když to vidím, tak zdravé slepičky necháme, ale na další chov to asi nebude.
Odvahu příště položit dotaz bude mít, pokud je vopravdu zapálená chovatelka a záleží ji na tom, tak nebude koukat nalevo napravo pojede si za svým 👍 Určitě se i zaregistruje a občas přihodí i nějaký fotky z úspěchů i nezdarů.. Já letos budu líhnout po příbuzným kohoutoj, tak pak poreferuju, jak vypadá průšvih jménem příbuzenská plemenitba 🤪
Ne nebyl. Možná pro někoho. Byl dostatečně srozumitelný aby bylo možné na něj fundovaně odpovědět. Také jsem to udělal. Vy máte bůh ví proč neustále problém s chápáním psaného textu. Ne jen zde
A která odpověď k věci je vaše? Nějak se v těch anonymech ztrácím.
1) Pořád je to jeden “anonym”, furt ten samý, co obchází vše a vše pozuráží (nebo si to aspoň myslí). 2) Fakt musíte řešit autora a ne výrok? Jak děcka ve školce.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.03.2024, 11:57:26
Pak to bude v kvalitě rodičovského hejna, kterou jako kupující neovlivníte. Jediné, co vám může pomoci pro příště, je zajet si pro vejce k chovateli osobně a podívat se na jeho chova zařízení, zda tam neuvidíte něco varovného.