Dobrý den, mám asi divný dotaz, ale potřebuji vědět, zda je možné okupírovat a kastrovat dvou až tříměsíční jehňata. Vím, že optimální doba je 2-8 týdnů stáří jehněte, jen chci vědět, zda jim to nějak neublíží. Oba zákroky by se prováděly kastrační gumičkou. Pokud by to mělo jehňata ohrozit, provádět to samozřejmě nebudeme. Děkuji za názory.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 27.06.2024, 09:40:17
Tři měsíce je docela pozdě, už kvůli mouchám bych do toho nešel..
Mouchy s tím nemají co dělat. Gumičkování vedlo k suché nekróze, to pro ně není zajímavé. A ano, dle zákona je to týrání. A proto s tím nesouhlasím(e).
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 27.06.2024, 09:40:17
To je pro mě zvláštní, že takovýhle nadhled má právě chlap. Nedovedu si představit, že by nějaký mužský s nadšením sám chodil s gumičkama na varlatech. Asi poměrně dlouho. A u zvířat to nevadí? Čím to?
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 27.06.2024, 13:44:49
Už jsem to tu jednou psal, kdybych musel volit mezi tim co je legální, gumička je jasná volba. Mě zas fascinují ženy, které vědí jaká kastrace je horší.
Jo a ta doba nošení gumičky je daná právě velikostí, takže čím dřív, tim líp.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 27.06.2024, 18:34:21
Když už týráte svoje zvířata, tak k tomu nenaváďejte ostatní. A ještě se nablble dohadujete, jako co by jste radši podstoupil a co ne, když k té situaci stejně nedojde. Fuck vás mám už dost.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 27.06.2024, 19:10:45
Taky mám dost všech chytrolinů kteří vědí co mají dělat ti druzí. Nepatřim k těm co jiným radí co mají dělat, na to jsou tady jiní borci. Když už, vždycky píšu jak to dělám já a je na každém co a jak se zařídí. Takže raději místo pindani poraďte jak na to.