Choval jsem krůty se slepicema uspěšně 3 rok, černohlavost nikdy nebyl problém na velkém pozemku a kdyby náhodou tak Metronidazol vše vyřeší.
Dobrý den.
Mohu chovat slepice a krůty spolu?
Dobrý den.
Mohu chovat slepice a krůty spolu?
Jaké krůty máte na mysli?..Big6(brojlerové) nebo plemena?.. žádné malé,( mladé) kruty se nesmi chovat se slepicemi..pouze dospělé..
Mám na mysli krůty Big 6, od 8 týdne.
Krůty Big6se chovají jako kuřecí brojleři.. odděleně od ostatni drůbeže, nejlépe v teple , ve světlém chlévě ,zavřené stale,až do jatecni velikosti..krmí se příslušnou krmnou směsi pro brojleri krůty, podle stáří..když je pustite ven,mezi slepice,hrozí krůtí nemoc,černohlavost(gugl)je smrtelná…venku ,v této zimě, špatně porostou,to navíc..
Dá se černohalvost nějak léčit?
Dá. Pokud vám nevadí, že budete konzumovat krůtí maso “obohacené” o ATB….
legálně nedá
jediný účinný lék zanechává trvale rezidua v mase s možným karcinogenním působením.
Choval jsem krůty se slepicema uspěšně 3 rok, černohlavost nikdy nebyl problém na velkém pozemku a kdyby náhodou tak Metronidazol vše vyřeší.
Jasně, že vyřeší. Ale pak máte maso s ATB a s potencionálně karcinogenními účinky. To fakt chcete?
Ani chov krůt odděleně neni záruka že cernohlavost nedostanou. Nikdo se nedezinfikuje při prechodu z jednoho výběhu do druhého. Takže tvrdit že pri chovu odděleně nic nedostanou je mystifikace.
V případě napadení jsou dvě možnosti , buď kopat díru, nebo ATB