- Příspěvek #190954
- Nahlásit
Navíc Willy byl jediné “plaché” kotě z celého vrhu. Jeho bratr se nám rval na klín skoro hned jak jsme tam přišli. Já přemýšlím i o tom, jestli nemůže mít nějaký psychický problém. Ale ona tahle oblast u zvířat moc prozkoumaná není. Nebo alespoň jsem toho moc nedohledala.
Naposledy, když u nás byla návštěva, tak byl relativně v pohodě, zalezl si na postel, ale během toho šel i dolů a přišel se podívat (i když zase odešel). Až po tom, co odešli, se přišel přitulit do křesla a vyloženě se pár minut třásl, jako když má člověk zimnici. Když to řeknu blbě, přišlo mi to až jako deprese nebo nějaký silný post-stresový projev. Já jsem se třeba na vejšce po zkoušce taky vyloženě klepala, než ten stres odezněl, ale já trpěla i těmi depresemi.
Nevím, co s ním. Bachovkám nevěřím, feliway difuzér zkusím koupit, ale taky tomu teda moc nevěřím 😀 …vetka přes kočky nám říkala, že s tím má dobré zkušenosti, ale asi to bude také individuální…nechat ho zfetovat každý den kozlíkem taky nevidím jako řešení. Nebo prý alavis calming před příchodem návštěvy…ale nevím teda, nemám s tím žádné zkušenosti.
Ještě mě napadlo to zkusit řešit s Klárou Nevečeřalovou, ale zatím jsem se neodhodlala ji kontaktovat.
On je jinak zlatej, nic neničí, není agresivní, nikam nečůrá…jen je na něm vidět, že mu příchody cizáků nedělají vůbec dobře. Přitom bych i řekla, že na každýho reaguje trochu jinak. Takhle se klepal poprvé. Na zvířata takhle třeba nereaguje. S cizí kočkou na balkoně si chtěl hrát (Za to Lyarra vypadala, že proskočí sklem a půjde ji zmlátit). A yorkmut příbuzných byl taky v pohodě.
Achjo, to je spíš jen takovej výkřik do tmy.