Doron-to je těžký
na cvičení se hodí akční pes a na život je lepší flegmouš….
já když si ve 25 pořídila po mé první dvojici psů-po 15 letém kříženci knírače-a to kdysi-37let dozadu byly knírači fakt tvrdí a ostří psi,a po mé půjčované,ale skoro mé kníračce Killynce-která byla akční,temperamentní,-s oběma jsem cvičila sportovku,obrany,tenkrát mělý malí knírači na zkouškách i hlídání předmětu psovoda a cvik nenechat se odvázat jiným člověkem,tak Killy teda chodila i do školek na ukázky výcviku,milá,hodná,ale přitom veselá a akční,no a po této dvojici jsem si k rok a půl starému kříženci knírače-synku Kiilyny(rozbitý kotec,a Killy šla přes celý město ke mě dom i s ženichem),takže ke kříženci se kterým jsem dělala tanec i soutěžila,sportovku,závody-ZPU1,ZOP,stopařský,poslušnostní+zkoušky,se kterým jsme jezdily na výlety,měl xxhodinový vycházky a xx hodin hraní doma,a kterého,když viděla prvně kamarádka jako štěně-tak se ptala-kde se to vypíná?
no tak k tomuto kříženci jsem si pořídila malýho knírače s papírama…
-že taky bude cvičení,zábody,zkoušky,obrana,výlety….hahahaha
tak což o to závody byly,ale vyhrával Dux-kříženec
zkoušky byly…ale ne moc..,
výlety byly a třeba v ZOO,kde Dux nadšenej,tak Gero se po hodině tvářil jak boží otrávený umučení…
cvičit ho bavilo,i kousal,i hlídačka mu šla,i pachovky,
i nějakej pohár nakonec byl…
ale…dlouhý vycházky-néé
stopy?-no dlouhý taky nééé
za to byl idelání na posezení v knihovně,v restauraci,venku na lavce😀
prostě ideální rodinný pes na vycházky v krátkých vzdálenostech😀
ale rozhodně to nebyl pes na závody
tehdejší přítel se mu smál a hlasem Z.Srstky parodoval-pořidte si tohoto pejska,bude ideální na zahrádku,do postýlky,na klín….
když jsme se kdekoliv zastavily s těma 2-tak šílenec Dux-chcu cvičit,chcu míček,nudííím se,musím něco dělááát
a Gero-a pohodička,klídek,bucnu si🙂
tak Doron-oni ti flegmouši jsou do života lepší,než ti ulítaní raplíci,co chcou pořád cvičit,něco dělat,něco nosit,někde lítat
Gero by tenkrát byl idelální rodinný pes
a Dux byl prostě ideál na cvičení a nečinnost ho zdržovala🙂
a k paní s teriérama-nevím,jestli je dobrý mít 3 ps,když poslušnost nic moc?na volno?
co kdyby vaši pejsani nebyly tak trpěliví??