Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.03.2024, 19:45:54
Děkuji za radu, je velice užitečná, ovšem v tomto případě poněkud mimo. Cena zboží se mě týká, neboť nejsem v natolik zajištěné situaci, aby mi to mohlo být jedno. Ovšem stát a dívat se jinam, když někdo někomu bezdůvodně nadává, to mi nikdy moc nešlo. Asi by bylo třeba, aby se ulevilo spíše Vám. Možná by stálo za to řídit se vlastní radou a neřešit, co se Vás netýká - protože jsme se tu bavili o výstavě v Lysé, nikoli o následcích placení kartou, a k té zjevně nemáte co říci.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.03.2024, 19:30:18
Jj, on je to ten jantar. Chudák. Nikdo se s ním asi nechce kamarádit a vyhlídl si mě a teď dolejzá 😉
Jinak s možností platby kartou za lísky jste mě překvapila. Asi modernizují, což do teď zanedbávali. Předpokládám, že jste využila vchod od nádraží, nebo už i v těch starých buňkách? Jinak já tam tu nejhorší frontu zažil taky ve všední den dopoledne, stáli jsme tam asi hodinu a bylo to dosti nepříjemné. A pak tam bylo to listí a vajgly v jídelní části, celkově to neudělalo dobrý dojem. Určitě se letos pojedu zase podívat na chovatele, tak budu doufat ve zlepšení, protože jsem tam jezdil rád 😉
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.03.2024, 19:42:51
Teda pár nabídek na terminál jsem v bance dělal a nedošel jsem k poplatkům přes 2 %. To jste si buď neověřil možnosti a vzal první nabídku, nebo jste velmi specifický podnikatel, dalo by se říci neperspektivní.
Odpověď na příspěvek uživatele list z 20.03.2024, 20:05:03
Já jsem šla hlavním vchodem, od vlakového nádraží směrem na náměstí a doleva. A platila jsem kartou úplně normálně, ale je fakt, že loni to nešlo. Neměla jsem moc hotovosti, nevybrala jsem si - netušila jsem, že ta výstava bude, šla jsem kolem k lékařce a padlo mi to do oka. Cestou zpátky jsem se tam tedy stavila a strávila tam dvě hodiny. 🙂 Takže co šlo, jsem platila kartou, aby mi zbylo na ostatní. Do části, kde mívají ty stánky s jídlem, jsem vůbec nešla. Co se tam válelo po zemi, to netuším. A ty fronty, já nevím, no, takové přiměřené. Myslím, že jsem stála frontu akorát ve stánku s domácími potřebami, kde jsem si kupovala chňapky do kuchyně a klipy na kočárek, a tam jsem čekala tak pět minut, víc ne. Mohla jsem mít štěstí, fakt nevím. Jezdím tam tak dvakrát třikrát do roka a pokaždé se snažím jít na něco jiného.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.03.2024, 20:14:36
Tak to je novinka ty platby kartou na vstupu. To bylo to, co loni tvořilo fronty, uvnitř je to pak v pohodě, sic dav, ale dá se proplétat a fronty u stánků nebývají. Loni mě to až vytáčelo a nepotřebovat letos v lednu dokoupit holuby do chovu, nejel bych ani na tu lednovou výstavu (Náš chov, tuším se jmenuje). Ale na Chovatele se chystám a kdyby byla ta evropská králíků, taky bych se jel podívat, ale tu bohužel ČSCH odpískal. Takže si určitě udržím přehled, zda se to tam zlepší. Takže díky moc za pozitivní zprávy a jsem rád, že jste si výstavu užila. Já tam rád kupuju špek a na podzim tam měli výbornou cibuli, směs odrůd v 5kg pytli 👍 a česnek tam člověk sežene taky velmi dobrý. Jinak zvířata do chovu. Od nás je to tam kousek, dá se tam relativně dobře parkovat, tak je to pro mě ideální.
Jj, česnek jsem si koupila teď, půl kila za 120 Kč, český (údajně, ale měli i ochutnávku a byl fakt výborný, tak bych tomu i věřila). Špek jsem si tam taky dřív kupovala, ale dnes tedy ne. A mají tam taky dobré klobásy. Špekáčky tam kupujeme jednou za čas na domácí utopence. Ale halušky nemají brynzové, jen se zelím. 🙂Ani zralý ovčí sýr tam dnes nebyl, a to jsem ho cíleně hledala. U vstupu tedy dnes fronta žádná nebyla, byly otevřené obě poklady a obě byly ihned k dispozici. Ale pamatuju z předloňské Exotiky, že to tam fronta byla až za roh.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.03.2024, 21:25:53
Jj, klobásky tam mívají taky vynikající, ale je fakt, že ty ceny jsou světový a občas to člověk oželí. Špekáčky jsem nezkoušel, tak díky za inspiraci 😉 Když si dávám něco tam na zub, volím spíš bramborák, nebo langoš, nebo mezi hlavní budovou a halou C mají výbornou krkovičku😜 Na halušky máme známé na Slovensku a Ti nám je zakazují v restauracích a raději nám je uvaří sami, že na Západním Slovensku je prý nikde neumí😀
Langoš byl loni na Koni takový nepovedený. Ale měla jsem z jednoho stánku, dražší, asi i větší, a pak jsem zjistila, že u jiného stánku prodávali menší a levnější a vypadaly ne tolik vysušeně. Tento obří jsme si daly s máti napůl a ještě zbylo, byl jako buchta, moc suchého těsta… Zbytečné za mě, kdyby dávali poloviční množství těsta a lépe rozprostřeli a řekli si dvoutřetinovou nebo ¾ cenu, tak vydělali a lidi by byli spokojenější.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.03.2024, 08:11:53
Jj, člověk musí být trochu vybíravý 😉
Mě vloni langoše nelákaly, tak jsme si dali bramborák a nebyl špatný. Ano, člověk by si ho představoval teplejší a méně mastný, ale je to bramborák ze stánku, tak to musíme i brát. Ale byly obří, že se nedal sníst. Tak to mě zamrzelo, ale aspoň víme, že příště na půl 😀
A souhlas, mohli by být trochu variabilnější s těmi langoši zvlášť, různě veliké a i různé matlání na vrch. Nemusí to být vždy jen česnek, kečup a sýr.
Dobře, no. Těmi neustálými zmínkami o langoších jste mě přemluvili. Zítra je na oběd udělám. Mám bezva recept z bramborového těsta do trouby, tak nejsou skoro vůbec mastné. Proto je jinde nekupuji, prostě jsem zvyklá na svoje a jiné mi nechutnají. 🙂 Vtipné je, že mám v lednici jehněčí guláš, ale ten bude muset počkat - langoše mají přednost.
Buggyra: Svého času, než v parku vedle dorostl javor do takové velikosti, že náš dvorek je odpoledne zastíněn, jsme rajčata podpírali dvoumetrovými střešními latěmi a mnohdy jsme je ještě na konci léta protahovali o různé násady a podobně, abychom sklízeli, co to dá. Pak však javor povyrostl a začaly problémy. Dnes rajčata kupujeme 😟
DADU: Jak jsem psal, jezdil jsem tam strašně rád, ale poslední dobou jsem nebyl zcela spokojen a teď si dám chvíli pauzu, ale stejně se tam občas zjevím, Chovatele si nenechám ujít😉
Varaxi: Taky to řeším langošem doma dělaným, a to nemám žádný spešl bramborový recept, ale dělám klasické umaštěnce. Jen nevím proč, ale tyhle testovatý věci nerad vyrábím, knedlík taky mnohdy raději koupím a donutí mě ho udělat až množství starých rohlíků nezkrmitelné drůbeži a morčatům 😉
já teda preferuji langoše pěkně ze stánku. Umím je doma udělat velmi podobně podle toprecepty.cz, ale venku to prostě chutná jinak, nemůžu si pomoct 🙂 Taky doma jich udělám víc, a je nutné vyplácat do fritýrky množství oleje, toho je mi líto 😀
To je právě na tom pečení v troubě fajn, že se prostě upatlají ty langoše všechny najednou, vrznou se do trouby a hotovo. Nemusíte u nich stát a otáčet je na pánvi ani řešit fritézu. Pro větší počet strávníků je trouba zlatá. Pokud je těch langošů na jeden plech moc, tak nejhorší, co se může stát, je, že si nachystáte ty langoše na plechy předem a pak je jen vyměníte. Oproti knedlíkům pohoda. Pak rozmixuju paličku česneku v trošce oleje a to má teprve grády. 🙂S kupovaným se to nedá srovnat, to kolikrát po česneku sotva voní, ale tohle, to mám někdy až slzy v očích. Ale jinak samozřejmě každému, co jeho jest. Neexistuje špatný recept na langoš ani špatné místo, kde langoše jíst, ani špatný způsob, jak se k nim dostat. Pokud chutná, tak to je tak jediné, co se počítá. Ježíš, já se tak na ty zítřejší langoše těším! 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.03.2024, 07:10:47
My je děláme v kastrolu, aby to tolik neprskalo, oleje tak 1cm a pohoda, ale mě to těsto nějak nebaví dělat. Proto si je taky dávám rád u stánku a nemusím se s tím patlat doma 😄