Buggyra:Spokojená snášenlivá hnědka a nějaké běluhy.
To není možné jak jsou ty bílé čisté.. Se snad ani nepopelí nebo jste na fotku umyla 😀
zbynek:Trochu jsem to poupravil.
dííík 💖
Nechtěla jsem otravovat…
Jak je hned na tom světě líp, že?😉
Buggyra:Spokojená snášenlivá hnědka a nějaké běluhy.
To není možné jak jsou ty bílé čisté.. Se snad ani nepopelí nebo jste na fotku umyla 😀
No právě že se popelí denně 😀 Ale popelí se pod přístřeškem, kde je půda suchá a vyprahlá za mnoho let. Takový jemný prach to je, tedy ony si v těch dírách nadělaly takové prachové krátery 🙂 A že je to suché a je v tom minimum organické hmoty, tak to moc nebarví 🙂
Taky proto, že dámy mají neomezený výběh. Nemají vycapkaný plácek na bahno, tak není od čeho by se umazaly. V kurníku hřadují na bidlech, nesedají v trusu, trus spadne rovnou do jemných pilin, které ho obalí a vysuší. Ale holky mají horizontální hřad nad zemí po celém kurníku, tak tam po zemi vůbec nechodí, chodí po hřadu 🙂
Landelka:Už jsem dávala do jiného tématu ale ještě jednou sem. Husí vejce 🌷nasazeny v pátek, za pár dni provedu prosvícení, snad bude oplozeno.
Takže hlásím že 3 vejce byly neoplozeny a odstraněny, zbytek vypadá nadějně.
Já si koupila třešeň. Koukám na odrůdy a asi je to Burlat. Chlapec v zahradnictví mi ji rovnou zastřihnul tak, jak to má být. Mám plán: letos přežije, nic nevyplodí, protože je čerstvě zasazená a šmiklá. Příští rok zmrzne, přespříští rok uschne. Taková plánovací tříletka 🙂
Mě většinou první rok něco málo nový stromek dá, druhý zase nic 🙄 Ale drží a za rok dva zase plodí 😉
Zatím nám ve výběhu všechny třešně přežily a letos mám v plánu pravidelně zalévat (jiného nezbude), tak snad to dá. Miluju třešně a nemám vlastní už mnoho let, tak mě to štve 😀
Mám prosbu - neví někdo čí jsou tyto larvy? Je to tvor zahradě prospěšný, nebo škodlivý?
To je larva chrousta, ne?? Když přehazuju kompost, slépky milujou..
larvy Zlatohlávka zlatého (Cetonia aurata) neničil bych je 😉
To si nemyslím - larvy tu nacházím každý rok a o chrousta nezakopnu . . . Byly mimo jiné v pytli s hlínou, který jsem venku nechala loni na jaře a chrousta jsem už spoustu let neviděla.
Já jen, jestli mám zlikvidovat (slípky nemám), nebo nechat v hlíně . . .
Zlatohlávek by to možná být mohl . . .
DADU:To si nemyslím - larvy tu nacházím každý rok a o chrousta nezakopnu . . . Byly mimo jiné v pytli s hlínou, který jsem venku nechala loni na jaře a chrousta jsem už spoustu let neviděla.
nechte je, je to krásnej brouk a neškodí (máme je v kompostu taky, proto vím o co jde…)
https://www.jenzeny.cz/domacnost/bila-larva-v-hline-nebo-kompostu-komu-patri-a-muze-ohrozit-urodu
megi-the-pes:https://www.jenzeny.cz/domacnost/bila-larva-v-hline-nebo-kompostu-komu-patri-a-muze-ohrozit-urodu
👍 Děkuji, je to tedy nejspíš zlatohlávek
DADU:👍 Děkuji, je to tedy nejspíš zlatohlávek
tak znova a dokola : Jelikož se živí pouze tlejícím materiálem a živým kořenům rostlin neškodí, nemusíte mít tedy z jejich přítomnosti na zahradě strach.
lupus4:tak znova a dokola : Jelikož se živí pouze tlejícím materiálem a živým kořenům rostlin neškodí, nemusíte mít tedy z jejich přítomnosti na zahradě strach.
Pochopila jsem 😉
DADU:To si nemyslím - larvy tu nacházím každý rok a o chrousta nezakopnu . . . Byly mimo jiné v pytli s hlínou, který jsem venku nechala loni na jaře a chrousta jsem už spoustu let neviděla.
Já to nikdy neřešil, ale taky mě to mohlo trknout, že sem vo chrousta nezavadil ani nepamatuju 🙂
https://www.nkz.cz/praxe/choroby-skudci/ponravy-v-kompostu-naucte-se-rozeznavat-larvy-zlatohlavka-od-larev-chrousta