Prosím povolanější. Vloni jsem vyvěsil na strom budku a sýkory koňadry v nich hnízdili a měli mladé. Přední strana je otevíratelná a já teď váhám jestli loňské hnízdo vyhodit a budku vyčistit nebo nechat staré hnízdo a sýkorky budou hnízdit zase v něm víte někdo jak je to správně?
včera provedeno, vyčištěno. Sýkorky už se okolo pohybují snad jsem je neodradil vyčištěním ale je tam docela velká konkurence tak přijdou kdyžtak jiné.
včera provedeno, vyčištěno. Sýkorky už se okolo pohybují snad jsem je neodradil vyčištěním ale je tam docela velká konkurence tak přijdou kdyžtak jiné.
Mně se do budky uhnízdily sýkorky uhelníčci. Teď jsem přijeli po 5 dnech domů a budku shodil vítr. Budka leží na zahradě vchodem nahoru, zevnitř se ozývá ptačí švitoření a viděla jsem dovnitř zalétnout dospělého ptáčka a teď teda nevím, mám to nechat, jak to je, nebo dát zas budku někam výš? Brácha říká zpět pověsit,aby se na ně nedostal predátor, já se zas bojím, aby jsme svou snahou pomoct nenadělali víc škody než užitku.