Ahoj, mám zvláštní samici nebo už jsem z toho jelen. Pořád si staví hnízda na různých místech a snaží se nechat napářit. Když ji hladím nebo kartáčuji tak se nastavuje a drží. Včera jsme ji vzali na krytí k samcovi a zprvu nic, vůbec nepostála a sama samce proháněla. Po nějaké době na ni ale párkrát samec skočil ale na bok nepadl takže asi ji neoplodnil? Je možné že ji nakryje aniž by padl na bok a po jaké době se pozná že je březí?
To,že samec nespadne na bok ještě neznamená,že samici nepřipustil.Pokud samici připustí,tak si dá chvíli pauzu a neskáče po ní pořád.Ono také záleží na kondici obou.Tlustý samec nebude zas tak obratný na připuštění.Palpací se pozná březost asi po 10 dnech.To máte zakrslíka?
Ne je to klasická králice ale takovej náš domácí mazel a rádi bychom měli mladé. Tak tedy uvidíme akorát tu palpaci by musel provádět veterinář nebo to zvládnu?
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 27.02.2024, 11:50:28
Na palpaci musi být zkušenější chovatel..já bych samicku nechala radši v klidu,než s ni jezdit k veterináři,také by mohla potratit..není problém těch +- 30 dni počkat..
Stačí samici sledovat . Březí samici se zvětší břicho . Nikdy jsem palpalaci nedělal a ani nepotřeboval . Stačí jen sledovat , což u mazlíka není problém . Hlavně jí nechte v klidu -To že samice samce proháněla svědčí o silné říji . Stačí jí trochu přidržet a je hotovo . Někdy se nemusí ani převalit .