Velký kus parůžku, stehenní kost z býka nebo brokolice, to jsou favoriti u nás. Jo ještě morková kost.
Naši adopťáci
efe:Ona ožrala žlutej kong. Další kupovat nehodlám.
Himalájskou tyčku vůbec neznám - pošlete pls odkaz?
U nás je jeidnej držák prave černý kong.
A himalájská tyčinka? Koupila jsem pro oba psy tu největší velikost…. I pro 15 kg fenu. Pes to mel za 15 minut sežraný, feně to trvalo o trošku déle, ale za ty prachy teda zadnej zázrak 😀.
Jinak co jsem se ptala mezi bullařema - tak kávové i olivove dřevo tak 50/50 - některému psovi vydrží, některému ne. Nejlepší prý vresovy kořen. Ale všichni se shodují, ze je z toho dost bordel. Taky to mám v plánu zkusit, ale chci to na zahradu, takže bordel neresim.
Kavovy klacek zatim celkem drzi, ale zatim si ho nijak vyznamne nevsimala. Pro ni je uz dost tlusty, ale o to dyl snad vydrzi.
… o tři dny později…
Už asi jedině toto no 🤣
Když tomu připravíte postýlku, nejlíp s peřinkama - protože je jasný, že nejlepší kámoš nemůže spát jen tak na zahradě + Vy nebudete muset vstávat ve tři ráno, abyste TO jako špatná panička uložila…já myslím, že by mohla být spokojená.
Ty šunkový kosti jsem brávala taky, ale pes udělal chramst chramst, vylízal morek, ke kterýmu se dostal, já musela rozmlátit zbytek palicí a osmdesát kaček se vlastně válelo v trávě. Neznala jsem tu himálájakou tyčinku, zkoukla jsem jí a vím, že by ho buď nezajímala, nebo zajímala pět minut. Dřevo, třísky ho zajímaly hlavně jako mladýho, teď příležitostně, spíš když mi něco trvá. Kongy vůbec, dentální tohle a tamto taky. Nejvíc se mi osvědčily ideálně takovýhle kosti, hlavolámky v podobě krabic - hersewenk, pískoviště, lízací podložka - k tomu jsme se ale propracovali.
Právě jsme započali pokus s himalájskou tyčkou…
efe:Právě jsme započali pokus s himalájskou tyčkou…
kouká dost zadumaně 😉 Asi přemýšlí, jestli to má zničit hned a nebo až za chvíli
Xerxova:kouká dost zadumaně 😉 Asi přemýšlí, jestli to má zničit hned a nebo až za chvíli
Ba ne, není si jistá, jestli smí.
Žádný extra štráchy, prostě kdejaký klacek z listnáče, čerstvý, aby se dala loupat kůra a okusovat malé větvičky, výrůstky- vlastní zásoba bříz a osik.(no i když u toho někdy i teče krev. ) Krabice, karton, bez lepenky nebo hlídat a po oloupání odebrat.
Co třeba vepřová nožka čerstvá, já to buli dávat nemůžu, ona to přežvejká na placičku a pak se to snaží spolknout , prostě si s tím nehraje a nežužlá si neokusuje si , nebožka v tom byla úžasná, vydržela trpělivě okusovat …i ty velké kosti (čerstvé) hlavice , kus morku, a pak střed, co se štípe jsem odebrala…vepřové lopatky, pánve se dají sežrat celé…poptejte řeznictví. Ty mumifikované kosti jsou 🤪.
Ronja s motejlem:
Tu nohu bych taky potřebovala, nejlépe z koně, kam na to chodíte? na jatka, ke zdroji?
Zdroj je kamarád. Nejlíp zeptat se u chovatele, s koňským by to asi bylo slozitější? Nevím.
Brávala jsem dřív ještě v Hornbachu velký sušený, tehdy na nich bývalo i dost materiálu, kopyta pak nacpat paštikou - ideál. Už jsem je tam ale nějakou dobu neviděla.
Zdroj na kosti mám, ale jak jsem postovala výš, ona rozdrtí i tu kost. Musím zkusit větší.
Jinak himalájská tyčka celkem odolává, do rána z ní “odpadly” jen dva kousky.
Ba ne, není si jistá, jestli smí.
hoooubeles:
… no ne asi…
asi určitě ne 😀
Mno a druhý den ta supertvrdá trvanlivá tyčka za nemálo peněz vypadá takto…
Já to chtěla říct, ale nechtěla jsem bejt negativní.
😀
Je to jenom usušený sýr. To samé dostanu, když nevrátím kostku eidamu do sáčku. Se mi stalo. A já hned - helé, himalájský sýr! A Megi to nechtěla.
To je expertka. 🙂 Černej kong to opravdu jistí, ten nerozhlodá ani zdejší rtw žužla žužlavá a Pruhy žvejkací. Nebo ještě super jsou horolezecká lana, klidně vyřazená od horolezců, zauzlit napevno ve svěráku a je to fajn, netřepí se to.