😀
🙂
🙂
Njn, jak je opravdu vidno - vse ma sve pro a proti 🙂
Ja potrebuju aby mi ti magurci vlezli do vody i v prosinci, lednu, unoru, jelikoz ne vzdy je bazant tak uvedomely, aby padl na pevnou zem. A pak potrebuju, aby kdyz psi prinesou ptaka z vody jim pak nebyla zima a mohli dal v klidu cely den makat.
Premyslela jsem nad labunou, ale tam ja osobne mam pocit ze jim proste zima byt musi (ja vim ze ne, ale to moje vnitrni nastaveni no) a navic me proste bavi nuchtat chlupaty psiska.
Tak holt mam doma bandu dobytku a mop v pohotovosti 🙂
Zrzavci:🙂
Tohle je opravdu fotka z lázní. Vzala jsem Barunku na návštěvu za kamarádkou,tak to taky vyřešila stylově. Když do lázní,tak do lázní,no,ne?
Jani to moje je fotka z honu, proslavene tachovske Pradlo 🙂
Ale nic to nemeni na faktu, ze psi to stejne berou jako lazne 😀
ježiš ešče, že mám vižle 😀 😀
Arosek:Jani to moje je fotka z honu, proslavene tachovske Pradlo 🙂
Ale nic to nemeni na faktu, ze psi to stejne berou jako lazne 😀
Tvoje fotka jo,ale on je tam přidanej popisek. Tachov jsem poznala😀
Njn, patek. To me snad omlouva 😀
Ale jinak - ono je jim jedno jestli jsou za dobytky v Tachove nebo v Piestanech 😀
A tim myslim vsechny - moje, tvoje, … vsechny pracovni magurky 🙂
Můj první pes, který vypadal jak groenendael, ale byl to kříženec možná NO a kolie, nevím, měla jsem ho až od jeho roku, miloval vodu. Do vody šel kdykoliv, koupal se i v zimě. Plaval moc rád a byl schopen s námi blbnout na rybníku nad hloubkou, skákal z nafukovacího člunu, vracel se do něj (s naší pomocí). Zároveň byl ovladatelný, takže odvolatelný. Nikdy ale neměl tendence se válet v blátě, v kalužích. Tento pes byl v tomto směru, k vodě, pro mě ideál. Žádný jiný pes tak vodu nemiloval, a žádný ani moc nechtěl plavat. My jsme to nelámali, když jim stačilo brouzdání po břicho.
😀
Na té druhé fotce je ptakopysk?🙂 Trochu, pravda, nepovedený. Myslím, ten ocas. Že není podle standardu.
kometa:Na té druhé fotce je ptakopysk?🙂 Trochu, pravda, nepovedený. Myslím, ten ocas. Že není podle standardu.
Tygrovanej ptakopysk Mijunka 😀
To jsou ti potápěči, taky doma jednoho mám. 😂
Teda ty bahenní fotky … to je horor. Když si představím, že by bahnu holdovala naše bílá pyrenejka Ginuš… to snad ani nevěřím, že by to její samočistící srst zvládla a možná i ano, ale určo by smrděla. Budu se opakovat, už jsem to někde myslím psala, že už nebudu Ginušce nadávat, jaký je to prasátko, když projde každou louží i tou bahnitou a zašpiní si paciny třeba tak do výšky 10-20 cenťáků a to mě už u tý horní hranice omejvaj… a to nemluvím o tom, že když dorazíme domů, tak už má ty paciny ve své podstatě čistý… pokud teda není bahno všude, takže to doma ani nemusím řešit. A pokud nemá, tak krom mrazivých dní- ale to zas je zamrzlá i ta louže s bahnem- mají pesani povětšinou napuštěné brouzdaliště a madam si jde ty paciny hned umejt.
Jinak, co se vztahu k vodě týče, tak jedinej čochtan byla moje ovčanda. Afgán vodu nemusel vůbec… byl ochotně se napít z potoka, ale tak max když byla hloubka tak do 15 cenťáků a to už divně koukal, když si do tý vody stoupnul. No a jinak vše ostatní… berbeři, pyrenejka, kavkazanda a berňák vodu milují na brouzdání, tak max po břicho. O plavání nebo o větší hloubku… aby byli celí ponoření nemají zájem a ani o nějaké dlouhé čvachtání. A upřímně jsem docela ráda, protože vysušit pořádně medvěda není zas až taková legrace a bála bych se, aby se nám třeba nedejbože neudělal hotspot. Můj manžel říká, jakej je v tom rozdíl, že když zmoknou, tak jsou taky mokří… to jako jo, ale ještě nás nikdy nechytla venku nějaká průtrž a na normální déšť jim srst funguje bezva, nejsou promoče í na kůži jen vrchní vrstva.
Berber Jack v létě miloval polévání ze zahradní hadice, ale ani tak nebyl durch… to bych tomu musela asi pomoci mechanicky rukou tu vodu zapravit.
A na druhou stranu mojí čochtanku ovčandu jsem musela kolem vody mít v merku… pokud jsem nechtěla, aby se namočila, takže buď pod povelem u nohy a nebo na vodítku, jak člověk chvíli nedával pozor, tak už plavčila.
Jako vím, že moji psi plavat umí, protože jsem se každému z nich snažila ukázat, že taková koupel v létě je fajn a i přes ty nevýhody pro mě… pohlídat, aby proschli, bych jim to ráda dopřála, ale jak bylo psáno někde výše.. není rovnítko mezi tím, že pes umí plavat a tím, že má rád vodu a já nemám pracovního psa, který by měl pracovat i ve vodě, tak to nemusím řešit a rozhodně svoje psy do toho nebudu nutit.
První co mě napadlo při pohledu na ty fotky bylo “ O můj Boooože!!!” ☺️
A co je na tom Prádle tak proslaveného? 😳 Bydlím vzdušnou čarou 10km 😃
Ad koupání - mám kachny. Všechny. Obě ovčandy, ohařku i pastevce. Jako super bydlet u rybníka, jen v zimě to chce postřeh a dobré hlasivky 😃
Větší problém ale je, když za sychravého podzimního večera po blátivé procházce chci vzít psy domů, protože ve verandě by osychali a samočistili straaaašně dlouho. Tak jsem chlapa donutila vyrobit psům sprcháč. A JE TO SKVĚLÝ! Smršťovací hadici mám napojenou ve verandě, abych nemusela řešit zamrzání. Psiska už to znají, takže postupně (někteří teda s odporem) nastoupí, já komplet osprchuju podvozky, na trávě okapou, vydrbu ručníkem a parádička hotovo ❤️ Ještě tedy musíme přidat jednu stěnu na stranu k baráku, abych si nechlístala na zeď, ale fakt je to báječná pomoc.
Lenocka:A co je na tom Prádle tak proslaveného? 😳 Bydlím vzdušnou čarou 10km 😃
Supe hony na kachny😉
Bílý dítě to slyšelo a prej chce taky na hon přinášet kachničky 😆