Osobně nechápu proč toto plemeno - ty zbytečné výdaje za veterináře. Chápu, někdo si chce pořídit určitou rasu, ale vybírat pouze k tomu, abych udělal dojem, je nesmysl. Uvědomuje si tazatel, co takový chov této rasy znamená? např. že kočka nebude moci skákat, že nevyskočí ani na postel, jelikož bude mít problémy s klouby? Já osobně mám bengály - a byt k tomu mám uzpůsobený (kolo, mostíky, lezecký vak a chystám se lezeckou arénu rozšířit - plus velká míra pozornosti a důslednost).
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 21.02.2024, 10:19:46
Však to byl zase takový výkřik do tmy. Chci plemeno, které tady u nás nikdo nemá. Abych se mohla chlubit, že ho mám až z Emeriky. Co na tom, že je to mrzák?
Plemeno postavené na nemoci. No fuj. A zas nás, ochránce, tolik nepomlouvejte, v některých zemích tento nesmysl zakázán je. Už aby všecky ty modely týrané chovem zakázali všude. https://en.wikipedia.org/wiki/Munchkin_cat
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.02.2024, 19:07:33
No, ona ani ta MCO moc vysoko nevyskočí tím, že je velká a těžká. Náš kocour sice vyskočí, ale dělá mu to docela problémy a moc se mu do toho nechce, takže jsme museli přizpůsobit plochy tak, aby mu to bylo pohodlné. Co skáče běžně naše cca 5kg ragdollka, to on třeba nedá - má 11kg…postavou je to spíš lev, než hbitá kočka.
Naposledy když seskakoval ze škrabadla, tak nějak blbě došlápnul a kulhal…jeli jsme na rentgen jestli nebude mít nějaký větší problém, naštěstí neměl.
Ono se o tom u mainek moc nemluví. Příště bych si asi vybrala kocoura z nějaké menší linie…ti obříci zase můžou mít spoustu problémů s klouby. Všechno se šlechtí tak nějak do extrémů ☹️.