Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 17.02.2024, 21:04:48
To nebyl jenom segedyn (nebo segedín?, ale o to nejde). Pamatuji si řízky, které někteří citlivější jedinci okrajovali a preparovali, takže se moc nenajedli.🙂 Já teda vždycky snědla prakticky všechno, ale občas mi to taky vadilo.
Já teda nemám ráda úplně mastnou krkovička, ale takový pečený bůček…. To je jiné gastroporno. Tuk je nositelem chuti, takže nějaký tam prostě být musí. Pokud jsem vyřazovala z RCH tak většinou lidí opravdu chtěli prasničky BU protože pokud ho dokrmovali na víc jak 200 kg tak se nestávalo, že by prase odešlo na nohy. Navíc jak jsem psala jinde byli klidnější, dali se lehko naučit i na dokonalé přivolání. To LA to byla jiná písnička, určitě to bylo tím, že prasničky přes klapaté ucho měli horší výhled přes sebe, takže jakákoli manipulace byla spíš o navigování než o tom, že otevřu branku a řeknu"holky ven". Kotlety měli ale prý luxusní☺️
To nebyl jenom segedyn (nebo segedín?, ale o to nejde). Pamatuji si řízky, které někteří citlivější jedinci okrajovali a preparovali, takže se moc nenajedli.🙂 Já teda vždycky snědla prakticky všechno, ale občas mi to taky vadilo.
Já jako malá tlusté nikdy nejedla, dokázala jsem se svíjet u stolu hodinu a pak to bez kousání zapíjet šťávou a polknout, nebo úplně nenápadně házet pod stůl…psa jsme neměli. Takže já se taky nenajedla, zato teď, špek v paprice bez chleba……
Mám v chovu kombinaci Mangalica/Duroc sviňku na kterou (pouštím) přeštického kance, sádla dostatek, obdobně vychází kombinace přeštické/mangalica, či KuneKune /Mangalica.