Tak to je fajn ale co třeba včelí paraziti na ty je lepší tuhá zima.
Vadí toto dubnové počasí v únoru nějak včelám? Dneska slunečno 11 °C. Musí to být pomotany. Kdyby přišlo rázné ochlazení což určitě ještě dorazí nebude to mít fatální následky?
Vadí toto dubnové počasí v únoru nějak včelám? Dneska slunečno 11 °C. Musí to být pomotany. Kdyby přišlo rázné ochlazení což určitě ještě dorazí nebude to mít fatální následky?
Včely nereagujú s plodovaním len na teplotu, posudzujú situáciu ako komplex, teplotu, slnko, dĺžku dňa, prínos peľu…nemusí to byť len negatívum, oteplenie v zime môže mať aj pozitívne aspekty, vykadia sa premiestnia si bližšie zásoby…
Tak to je fajn ale co třeba včelí paraziti na ty je lepší tuhá zima.
Neznám žádné včelí parazity kromě VD, vy jo? Ale třeba se pletu a jsem jen línej myslet o ptákovinách. Nastudujte si včelařinu a po roce dennodenního studia nejméně 2 hodiny denně budete tak v obraze, že se nebudete takhle ptát.
Málo se ví, že VD nejvíc ničí letní vedra. A kdo není hňup a netýrá včely otevřenými očky a nevětrá jim a netýrá je i jinak, pak se jeho včely zbaví VD tak moc, že pak v úlech včelař nemůže žádné VD najít.
Navíc se čím dál víc zdá, že VD vůbec úhyny nezpůsobuje, stačí vám si důkladně přečíst jen to, co jsem tu napsal jen já a jak reagovali zkušení. Ale nejsou to holovětné stručné štěky, jestli jste líný číst a studovat, včely raději pusťte z hlavy, bude dobře pro vás a ještě líp pro včely.
Třeba myslí sršně nebo lesknáčka. Pokud jde VD, je to blbost.