O čem se bavíte? O přezdívce ?
Já myslela, že mastňáček proto, že máš rád maso ..
Nebo to má nějaký hlubší význam ?
Jináč k to mu, jestli je pes “ věc zbytná"..
Svým způsobem ano, i když myslím, že moji psi nás určitě chrání před vykradením , krade se tu teď hodně a strašně drze, sousedům vykradli barák za bílého dne a ještě byl doma jejich dvanáctiletý synek. Pes je pro zloděje velká psychologická zábrana.
Taky vyhánějí ze zahrady lišky, ale ne úplně spolehlivě, protože tam v noci nejsou.
Taky mě asi třikrát v životě chránili před divnejma agresivníma chlapama, páč je tady ubytovna a ti muži bez ženskejch…, asi si to umíte představit .
Taky se o ně může opírat vnučka, která se učí chodit.😊
A udržují mě v kondici.
To je, co se užitečnosti týče, asi tak všechno.🤣
Ale já je prostě nějak potřebuju, bez nich bych nemohla být úplně šťastná, jsou to kamarádi, společníci, umí se radovat ze života, a hrajou si s dětma a jsou hodný a vtipný a věrný.
No, a stejnej vztah mám k ovcím a kozám, ale hlavně kozám. Když ucítím jejich vůni, mám takovej pocit, že jsem doma.🤣 ( A jako neříkej, že není divu 🤣) A miluju jejich sýry a žádný skopový pro mě není dost tučný a voňavý .
Podle mýho musím mít nějaký mongolský geny, jak tady byl ten Čingischán.😅
Takže já bych to potřebovala dohromady, ovčáckého psa a kozy.( Framík jeví velký vlohy pro pasení. ) Ale doba tomu nepřeje .
Ledaže bych s nima u nás vypásala chráněný území, ale to už je asi obsazený.😞
Jéžišmarjá, já to zase vzala od Šumavy k Tatrám.😅