Chci se zeptat na hnizdění papouška zpěvavého. Potřeboval bych vědět, kdy se tak vyvěšuje budka ve venkovni voliéře a do jaké výšky. Všem moc děkuji. Martin
Budku můžeš pověsit už v dubnu a jako podestýlku dej třeba hrubé piliny,nebo malé hoblovačky. Já dávám směs 1 díl hrabanky a 2 díly pilin (někdo tvrdí, že hrabanka se vysuší a práší, ale samička se koupe a tím se směs nevysušuje). Výšku tak 5-10 cm dle budky.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.02.2024, 11:33:05
Bože proč radis a umíš h---no ty Dubne . Hrabanka -rovna se hlína? Dávno překonané . Jak si přišel na to že se zpěváci často koupou ve své většině to nedělají . Pouze a jen hobliny bez problému léta zkušenosti vrstva 3 až čtyři cm no a ještě tři páry mě uz sedí a další už snáší. Nikdy jsem o žádnou samici nepřišel kvůli snasce ! Jak se to někdo snaží tady prezentovat. Prosím neradte mladým chovatelům vaše rady pocházejí ze čtení a ne z praktických zkusenosti
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 20.02.2024, 18:56:21
O papousku zpěvavem . Jako mladý chovatel jsem si vydělal na brigádě (sběru višní ) 350 Kč. A věděl jsem za co je utratim . Šel jsem ke známému chovateli který nabízel papoušky zpěvavé přírodní a jediné známé mutace skořicové. Přírodní byli za 150 Kč. Skořice za dvě stě .vzal jsem tuto páru a nikdy jsem se od nich nedočkal odchovu. Nelituji zpěváci mě udělali moc radosti v životě a zkušenosti v chovu. Víte že zpěváci tolerují veškeré drobné ptactvo ve voliéře?
O papousku zpěvavem . Jako mladý chovatel jsem si vydělal na brigádě (sběru višní ) 350 Kč. A věděl jsem za co je utratim . Šel jsem ke známému chovateli který nabízel papoušky zpěvavé přírodní a jediné známé mutace skořicové. Přírodní byli za 150 Kč. Skořice za dvě stě .vzal jsem tuto páru a nikdy jsem se od nich nedočkal odchovu. Nelituji zpěváci mě udělali moc radosti v životě a zkušenosti v chovu. Víte že zpěváci tolerují veškeré drobné ptactvo ve voliéře?
Je to tak, papoušek zpevavý se dá chovat s další Austrálii, korelami, andulkami ale musí tomu odpovídat rozměr voliéry.