Konipas bílý staví hnízdo ve stodole.
jara.t:Dnes u nás také čáp na hnízdě. UH.
Už jsou tam oba.
jara.t:Dnes u nás také čáp na hnízdě. UH.
Už jsou tam oba.
Konipas bílý staví hnízdo ve stodole.
Tak Vyškovsko první průzkumníci doletěli po poledni. Tedy vlašťovčí průzkumníci. Hlavní hejno zatím nedorazilo, ale okno na vratech večer otevřeme.
Hřivnáč je tu asi už 14 dní, z toho radost nemám, je krásný, ale loni mi chodil na hrách a mladou brokolicí, pochybuju, že se to odnaučil.
Včera k nám přiletěli první 2 jiřičky, letos docela brzo.
Dnes v poledne vlaštovky. Okolí Uh. Brod.
U nás už se v budce ozývají mladé koňadry.
Včera 12.4. navečer kukačka. Okolí Uh. Brod.
Dnes jiřičky. Okolí Benátek nJ.
Jižní Morava - v posledním týdnu dva dudci chocholatí na 2 různých místech. To je krása sama.
na dně vypuštěného rybníka pravidelně pozoruji pár čápů černých. Minulý rok tu někde i hnízdili, viděl jsem mladého s černým zobákem.
Včera už i u nás jiřičky. UH.
J5:Patří orionko2 tato fotografie k vašemu příspěvku o luňákovi červeném? Jenom se potřebuji ujistit. Děkuji.
Určitě ne, je to čáp černý. Ale to jste určitě poznal a vaše otázka byla jenom řečnická.
Dnes přiletěly moje stálé “Jiřinky”☀️..Už se ráno dohadovaly,jak spraví pocuchané hnízdečko..to bylo švitoření😊-vrabci jim ho loni ozobali..A navíc,loni bylo brzo hnízdo opuštěné,asi jim buď vypadlo,nebo nevím,co se stalo-prostě na zemi bylo mrtvé mládě,a pak už tu byl klid,až dodnes..Hnízdečko mám přímo nad oknem v rohu,tak je pozoruju..Jó-v Uničově🙂
Ano je to čáp černý a vím to, to máte pravdu. Jen jsem se chtěl ujistit že nedošlo k omylu, což se někdy stát může. Předcházející příspěvky totiž nijak k tomuto faktu nesměřovaly.
Tak i k nám jiřičky přiletěly. Počkaly si až po mrazech.
Dnes brzo ráno kukačka a teď plno rorýsů.UH.
Našla jsem na parapetě další mrtvé(suché) mládě,z loňska..+moře smetí..Takže Jiřinky mají uklizeno,a už se zabydlely..To bylo ráno zase švitoření😊ptáčků tu ráno slyším hodně-nepoznám je,ale miluju ten ranní koncert.👌
Poslední dva dny pozoruji na okraji lesa datla černého. Krásný velký pták.
Lomnice nad Lužnicí je jiřičkové město.Kolem celého náměstí jsem jich dnes viděl stovky.Nevím proč jsou zrovna tam,když jim loni většinu hnízd lidé zničili,ale staví znovu a je krásné je pozorovat.
A to já je letos marně vyhlížím. Na bytovce jim nikdo hnízda neničí.