Dnes ráno 5.50 h. čáp bílý. Okolí Uh. Brod.
Včera jsem lovila z buňky červenku. Asi loňskou, byla moc úhledná 🙂
Včera jsem lovila z buňky červenku. Asi loňskou, byla moc úhledná 🙂
dnes poprvé jsem zaregistroval drozda zpěvného 😉
lupus4:dnes poprvé jsem zaregistroval drozda zpěvného 😉
drozdy jsem měla na zahradě už včera. Takže naše trio zahradních pochodovačů - kos, špaček, drozd je komplet.
kometa:A proti době před cca 5. lety ubyli krkavci, nebo se mi to zdá.
Těch je u nás dost. Jsou vidět nebo slyšet běžně.
Jsou vidět i slyšet - to tady taky, ale možná si to tu nějak ujasnili, rozdělili, už to není v tom množství.
Možná expandovali na další místa.
Dnes ráno 5.50 h. čáp bílý. Okolí Uh. Brod.
Dnes u nás také čáp na hnízdě. UH.
jak je to s tahem konipasa bílého? Viděla jsem jej asi před týdnem, kdy se k nám navrací?
Čápy jsem ještě neviděla, ale prvně jsem viděla hřivnáče u nás na zahradě
Právě jsem slyšel a viděl dva zvonohlíky zahradní.
Před chvílí jsem pozoroval první letošní vlaštovky a rovnou tři, poletují nad vesnicí a švitoří, Třebíčsko.
Ha! Od zítřka vyhlížím.
Letos jsou zde vlaštovky o několik dnů dříve. Údajně jim hodně pomohla bouře na Sahaře a písek který doletěl až k nám, vezli se na proudu vzduchu a ušetřili tak více sil a urychlilo to jejich cestu. Všechno špatné je pro něco dobré.
Dnes u nás na zahradě pár konopek obecných.UH.
Tak jsem googlil jak vypadá a máme ho na krmítku taky. Kdyby tu o nich nebyla zmínka, myslel bych, že je to čížek.
orionka-2:Už jsou tam oba.
Patří orionko2 tato fotografie k vašemu příspěvku o luňákovi červeném? Jenom se potřebuji ujistit. Děkuji.
Před chvilkou i u nás první vlaštovka poletovala ve větru. Jen ty fotky jsoumizerné. UH.
Konopky se u nás včera pářily na střeše. Foto nekvalitní. Obsadily jeden jehličnan u souseda.
Dnes další vlaštovka a pár zvonků zelených, které jsem delší dobu neviděl. UH.
My od čtvrtka máme taky čápa bílého, Liberecko. A hřivnáč taky od minulého týdne hoduje u koní.