Aktuálně: 3 716 inzerátů209 763 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Teplota přes zimu

list
list 16.02.2024, 14:06:42 xxx.xxx.168.162

Tak takový rošty do kurníku jo, ale na co je pak pouštět ven, když budou na tomhle? Já bych si udělal cestičky zatravňovací dlažbou

Zrzavci
Zrzavci 16.02.2024, 14:12:12 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele list z 16.02.2024, 14:06:42

Kurník bude mít betonovou podlahu s penetrací a na tom bude sláma. Dlažbu zatím nevím- vidím to na ty kuláče.

Buggyra
Buggyra 16.02.2024, 14:35:19 xxx.xxx.198.226

No těmi pochozími rošty jsem myslela něco takového (obr.). To by bylo čistě chodníček pro člověka skrz výběh, nikoli v kurníku, pokud by v tom slepice i něco nazobaly, tím líp, ale primár by to nebyl. No a ty zobací rošty, resp. mřížky, resp. zapletivované zvýšené záhony, ty by nakonec tím pletivem mohly být zabarikádované jen po dobu dorůstání, a ve chvíli, kdy bych na to slepice chtěla pustit, tak bych to pletivo odklopila. Kdyby těch bedýnek bylo sedm, tak by každá bedýnka měla týden na regeneraci 🙂
No chodníček by vedl prostředkem výběhu, po jedné straně by byla řada těch bedýnek s pletivem a dorůstajicím zeleným, a po druhé straně by se sypal ten bordýlek, ve kterém si slepice mohou hrabat (listí, tráva ze sekačky…), aby se to dalo pak čistě a jednoduše vyhrábnout.
Dá se taky na zpevněný chodníček rezignovat a chodit tam v bahýnku, to je jasné a nikomu to upírat nebudu 🙂
Co se kuláčů se štěpkou týče, já nemyslela, že by ta štěpka lítala ven z výběhu, ale že by lítala ven z cestičky, protože by v ní děvčata hrabala. No ale pokud bude jinak štěpka všude po povrchu, tak je to jedno. Jen prostě počítat s tím, že z toho chodníčku mezi kuláči to budou vyhrabovat, takže se to bude muset, na rozdíl od pochozího roštu / mřížky udržovat.

Obrázek
list
list 16.02.2024, 14:55:03 xxx.xxx.168.162
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.02.2024, 14:35:19

Ven bude lítat všechno i přes bodovaný pletivo, teda pokud to nebude velikost ok 5 mm, ale přes 10 mm prolítne i menší kousek štěpky.  Chodníček bych řešil pevný, jednoduchý, aby se dobře čistil. Slepice nadělají bordýlek všude možně a bude potřeba to čas od času zamést, pokud by to byl pochozí rošt, bude se držet bordel pod ním a bude se to hodně špatně čistit. Já mám ve voliéře betonovou desku - zbytek z ruiny. Není přes celou, ale dělá mi tu cestu, zbytek je hlína. Beton posypu tou granulovanou podestýlkou a při čištění jen smetu a hotovo. Ta podestýlka má výhodu, že saje vlkhost a dobře se to čistí. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.