Jsou nádherné, dost se teď o ně zajímám a zajímavostí je že už jsou u nás údajně skoro 40 let a už v roce 1988 měly svůj standard. A podle všeho to vypadá že tenkrát je chovalo více chovatelů než je tomu dnes.
Zdravím, bohužel to není ani něco podobného! A nejsem si vůbec jíst, jestli podle výstavních kritérií, by mohla být zařazena jako straka? S pozdravem Zappe
Zdravím, bohužel to není ani něco podobného! A nejsem si vůbec jíst, jestli podle výstavních kritérií, by mohla být zařazena jako straka? S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 27.07.2024, 05:52:32
Zdravím a děkuji. Tady je dnešní fotka té poslední korely, co jste napsal - vhodná do chovu. Její matka je terčová r. 2018. Až letos jsem se od ní dočkal dvou mladých. Konečně snad budu mít nepříbuznou krev.
Zdravím, tak na této poslední fotce je už asi přepeřená? A je to krásná terčová skořicová perla a nebál bych jí tipnout už teď na 99bodů. Opravdu krásná a nadějná👍 A i ten v pravo na hoře vypadá nadějně terčový šedý perlový nebo straka? Dlouho jsem už takovou kvalitu neviděl 👍 Co výstavy, nelákájí vás? S pozdravem Zappe
Zdravím, to za 3dny se jí ztratilo? To není možné. A k tomu terčíku, ano může vypadat různě…jen pak ztrácí na kvalitě a nebo se už nebude jednat o terčovou! S pozdravem Zappe
PS: STANDARD korely terčové platný od roku 1988 : Terčová strakatost se nachází na obou křídlech a sice na křídelních krovkách ve formě 2cm široké a 4cm dlouhé tmavé skvrny,přitom musí ohbí křídel zůstat bílé nebo žluté. Barva této terčové strakatosti může být ve všech známých barevných rázech. Jiná strakatost na jiných částech opeření je nepřípustná a má za následek srážky bodů. Jan Kaszper, ZPRAVODAJ č.18, Klub chov.korel-ČSCH,1988 Ostrava-Poruba, Československo
Odpověď na příspěvek uživatele zjarda z 28.07.2024, 05:10:08
Neztratilo, jen se to peří vrátilo do správné polohy. Ta fotka na ruce, to jsem ji bral z budky, a jak se bránila , tak se rozčepýřila. Na druhé fotce je už v klidu, uhlazená.