ahojk, chtela bych se optat jestli neznate nejaky trik ktery by meho pejska zase prilakal ke me kdyz vidi harajici fenku. Jestli az takto se da pejsek vycvicit aby fenku ignoroval. Jsem ze stredniho mesta kde je psu a tim padem fen mnoho.
Privolani
trik na to mám : vodítko
háravku žádné lákadlo nepřebije
výcvik? jistěže funguje, ale to už musí být pes jó vycvičený, aby to fungovalo i u háravky (měla jsem).
A budou i psí “hormoni” , kdy jsem k tomu skeptická….
Záleží na tom, jaký je pes “milovník”.
Některému někdy pár mozkových buněk zbyde, když není fena ve vrcholné fázi .
Mě psi poslechnou jen když jsem blízko, pak už je celá vycházka zkažená, jdou jak na popravu, větří a klapou zubama .
Taky by mě zajímalo, jestli má někdo psa, který dokáže fungovat v přítomnosti háravky.
Měla jsem takového psa. Normálně fungal na cvičáku, při venčení, na táborech při háravkách. Krycí pes, plemeník, přesně poznal, zda je fena v tom nej období. To dal jasně najevo, ale pořád tak nějak vnímal.
Nojo, plemeník.. Neměl nouzi .
Pamatuju psy na vesnicích ještě když se toulavávali, za háravkami šli, ale nijak nevyšilovali.
Můj skorojezevčík z útulku (braný jako malé štěně) byl odvolatelný i od háravky, ale měl doma svůj “úchylnej” polštářek. 🤭a používal ho, jak uznal za vhodné.