Děkuji MARTY ,na to že tento pár byl sestaven natvrdo bez možnosti výběru partnerů,mě již po půl roce zasedl a zdárně odchoval dvě mláďata a v nasledujicích letech vždy po třech.Je to prostě vše o tom chovatelském štěstíčku.Druhý pár mi za tu samou dobu neudelal nic.S pozdravem MAREK.
Opravdu krásní žakové, jak rodiče tak i odchov. Předpokládám, že rodiče dokrmují až k samostatnosti? Je to úžasné, doufám, že se v příštích letech také dočkám odchovu, alespoň u jednoho páru.Na foto nově sestavený pár.
Zdravím p.Šiška,ano pár odchovavá zcela sám bez mých zasahů.Při prvním hnízdění jsem měl obavy jak se pár zachová ,ale jak kontrolu hnízda ,tak krmení mladých probíhalo v naprostém pořádku.Dokonce i po kroužkování mladých, při kterém byl pořádný rachot,tak se chov.pár po chvilce uklidnil a druhý den při kontrole budky byla mláďata v pořádku.Při odchovu mladých je jen nutné ,aby chovný pár přijímal co nejpestřejší stravu,což je u odchytových ptáků někdy pořádná fuška.Máte nádherný pár ,jestli si rozumí,chce to jen vydržet .S pozdravem MAREK.
Jellikož mám odchytové ptáky ,tak jsem po různých zkouškách a experimtech dospěl k tomu ,že se odchytoví ptáci cítí nejlépe v menšich a tmavších klecích ,kde mi ostatně i hnízdí.Já mám boxy o rozměrech 2,2 x1x1.Podotýkám ze v těchto klecích jsou ptáci umístěni jen po dobu odchovu ,potom je přemisťuji do venk.voliér jelikož zatím nemám jiné možnosti.Asi nejlepší pro ptáky je celoroční chov.zařízení .