Zdravím, je tu někdo kdo studoval/studuje na Mendelu ing. obor krmivářství a byl by ochotný podělit se o zkušenosti?
Přemýším o podání přihlášky, ale prošvihla jsem den otevřených dveří a zajímalo by mě jaké studium je. Řeší se tam i koně, nebo je to převážně o hospodářských zvířatech?
No tak předně je to magisterský program, takže musíte mít bakalářský stupeň vzdělání (to jen tak pro jistotu, kdyby to nebylo jasné), a za druhé proč se nepodívat přímo ke zdroji, kde se zřejmě dozvíte odpověď bez čekání 🙂
Tak krmiváře vystudovaného tady nemáme 🙂 Tuším byla jedna na iFauně, jestli přešla s námi, to nevím. Napište do fejsbůkové skupiny Výživa a krmení koní, tam je jich študovaných řádka, někdo určitě dělal i v Brně.
Mám vystudováno, ale končila jsem už v roce 2011, takže jakékoli informace ode mě už nebudou moc aktuální. Myslím, že krátce po nás se i celkově na Agronomické fakultě měnil sylabus.
Minimálně tenkrát bylo hlavní zaměření hospodářská zvířata - skot, prasata a drůbež. Koní (ale i psů a dalších zvířat) se výuka dotkla jen zběžně. Ale zase člověk dostal takový ten výživářský základ se kterým byl daleko menší problém si o krmení dalšího druhu zvířat něco dostudovat z odborné literatury.