kometa: To není úplně přesné. S parazity a alergiemi bojuje jiný typ leukocytů než s bakteriální infekcí.
A že by nás komáři naočkovali proti borelii nebo klíšťovce si nemyslím.
Vim, jednalo se hlavně o Vámi zmíněné alergie tam kde nejsou parazité.Myslel jem to tak,že parazit z hostitele přinese na dalšího hostitele i jiné informace.To ,že by nás komár ochránil před encefalitidou,nebo Borelií si nemyslím.Víte,mám toho hodně za sebou.Před čtyřiadvaceti lety jsem měl velké problémy,horečky,velký zánět v těle,hnis i ve stolici,vyléčeno antibiotiky.Pak nastaly bolesti kloubů a páteře.Byl jsem poslán na rehabilitaci,tam mě primář bez předešlých rentgenů napravil záda tak,že mám zborcené dva obratle,málem jsem ochrnul na nohy.A co myslíte,posudková, pravá gestapačka na mě řvala ať si nevymýšlím.Neposlali mě na další vyšetření,ale k psychiatrovi.Vyšetření jsem si vyjednal jinde kde je vše prokázáno,dovezl jim to,tak uznali poškozenou páteř.Ale proč toto píši,později jsem přemýšlel kde to vše mohlo vzniknout.Uvědomil jsem si ,že jsem byl se synem na rybách a tam měl jeden malý kluk klíště za krkem nikdo se k tomu neměl a to tam byl i doktor.Klíště jsem vyjmul rukou,jenže jsem si neuvědomil,že jako věčný kutil mám na prstu ještě nezhojenou řeznou ranku od plechu,tím jsem mohl přijít k infekci.Bylo to něco přes měsíc než začaly moje prvotní problémy.Možná je moje teorie lichá ,ale i takto se člověk snadno může nakazit.
A na alergie mám vlastní úsudek.Když jsem byl malý kluk,nepamatuji nějaké velké alergie u vrstevníků,sám jsem měl alergickou reakci po prvním píchnutí vosou,později pobodán vším možným až po sršeň a nic velkého se nekonalo.U sršně jsem raději dojel na kalciovku a hydrokortizon.Alergie nebyly proto,že jsme byli stále venku v přírodě,setkali se se vším možným a tělo se s tím vypořádalo.Dnes je vše tak sterilní,odtrženo od reality,že styk s čímkoli neznámým pro organizmus vyvolává alergii.Stačejí i bytové čističky vzduchu,komerční tah,vzduch se čistí jen v prašném a závadném prostředí na různých pracovištích.Používají je i různí chovatelé,pak je očistec pro zvířata,která přijdou do prostoru bez čističky,nejsou na to přizpůsobena a většinou mají problémy.Dnes je vše tak zázračně prospěšné pro život,že člověk doslova zírá,vše je o penězích.I já sám jsem si tehdá s tím průšvihem s páteří mnohokráte naběhl na zázračná komerční léčiva,nemohl jsem vydržet bolestí,ale skutek utek.Dnes jsem na vysokých dávkách Tramalu a nic moc.Ono potlačit bolest není jednoduché,navštěvoval jsem ordinaci bolesti,některé léky zabíraly lépe,třeba DHC,ale zácpa,že by praskla střeva.
Zrovna tak přibylo alergií po kovidovém deliriu když lidé po celý den nosili roušky,tím nepřicházeli do styku se spoustou nově vzniklých jevů.Po sundání roušek velké bum,ano,tělo je zařízeno jinak.A to hlavní,že ti géniové nevědí,že nejvnímavější na viry je lidské oko,to by lidé chodili v potapěčských brýlích.Spousta vakcín se inhaluje,ale také kápne do oka do spojivkového vaku.Běžné u holubářů na parymyxovir.🙂