megi-the-pes: Někteří lidé to prostě neumí a nikdy umět nebudou. Třeba umí opravit auto nebo hrozně dobře počítat. Lidí, co mají za jedna z matiky i češtiny, moc není.
Budeme se tady bavit o zvířatech, nebo všecko živé vystrnadíme?
Někdy, i když vím, že mám pravdu, držím hubu. Můj život není soutěž. A život lidí okolo mne už vůbec ne.
Buďme tak hodní, nejdřív si s příchozím normálně pokecejme, a esi to někdo nemůže rozchodit, tak ok, v páté deváté osmdesáté reakci diplomaticky upozorněte, že se nám to třeba blbě čte.
Čau
Já vím, že tady máme spoludiskutérky, které prostě na ten pravopis koukají a neváhají upozornit. Já se teda přiznám, že se mi nepozorností taky povede někdy hrubka (někdy i opakovaně ta samá), navíc tím, jak se to zde nesnažím nějak slohově stylizovat a píšu, jak mi zobák narostl, tak vím, že čárky kolikrát namrskám, kde mě napadne…
Ale pořád si myslím, že i člověk, který nemá pravopis na jedničku s hvězdičkou a ani kolikrát na tu lidovku by to nebylo, může mít omega rád svýho hafana a může chtít pro svého hafana to nej a chce se někde poradit a se sem si může přijít pro radu, pokecat si o pejscích, vždyť jsme snad všichni zde defakto“jeden gang”. Zde nejsme ve škole, abychom někomu opravovali i/y a podobně. Jo jasně, někdy někdo napíše tak, že mám problém se zorientovat v jeho textu a je to děs…ono přeci jen háčky čárky a tečky a čárky udělají hodně, to zase tady nebudu tvrdit. Ale pokud se ten text dá pochopit, tak z mého pohledu to může nově příchozího odradit.
Jako, když někdo opraví mě “Sardullah, prosím tě slovo cyklozteska máš blbě píše se cyklostezka”..tak písnu “jasně, že jo…příště se polepčím” a co se stane?? No příště to zase napíšu blbě a zase jsem upozorněna a zase si sypu popel na hlavu…prostě nějak vždycky napíšu na první dobrou bez přemýšlení tohle slovo blbě…nicméně na mě to mělo výchovný účinek a od té doby, když chci napsat cyklostezka, tak si vždycky řeknu “cyklostezička”, aby mému mozečku bylo jasný, kde je S a kde je Z. Ale obávám se, že nově příchozího by to mohlo odradit a přeci nejsme žádná uzavřená sekta, přeci budeme rádi, když přibude stálých členů diskuzí, tedy alespoň těch slušných…přeci nepíšeme diktáty “Sveřepí šakali zavile vyli na bílý měsíc.” Holky moje pravopisné..hlídací...zkuste zatnout zuby a neopravovat hrubky a když tak jenom do SZ, aby to nebyla tak veřejná potupa a na neregistrovaný se vybodněte.😛
Víte, když končila Fauna a dělali jsme přesun jinam, tak na tom bylo úžasný, že jsme nebyli jen nějací náhodní anonymové, ale opravdu komunita. Snažili jsme se, aby se nám “naši” lidičkové nepoztráceli. Jako většina z nás nejsou žádní profi odborníci, ale dohromady jsme minimálně studnice zkušeností a já bych každému pejskaři-srdcaři, kdo je na tom třeba jako já a nemá ve svém reálném životě kolem sebe stejně postižené lidi, přála, aby si nás našel a do toho našeho diskuzního světa taky patřil. Aby měl možnost zjistit, že nejsme banda čarodějnic, ale aby měl možnost poznat nás lépe a aby s námi taky mohl sdílet to svoje pejskařství. Aby se s námi taky mohl podělit o všechny ty radosti a starosti, které život s pejskem přináší. O všechny úspěchy, ale taky neúspěchy. A když dojde na to nejhorší, tak aby si u nás mohl poplakat, protože my tady ho pochopíme.