Je pravdou, že může dojít k zatvrdnutí jiker, což vede k úhynu rykby. Pokud máte podezření, že to hrozí je nejlepší parmičku vytřít. Stačí k tomu i menší akvárium, mohla by se vytřít i v tom ve kterém je, ale potřebuje k tomu více soukromí. Parmičky vytíráme při 27°C, a ve vytírací nárdží by měla být měkkčí voda a také je dobré podávat živou potravu. Ve vitírací nádží by měl být i dostatek jemnolistých rostlin. Pokud vám jde čistě o záchranu samičky můžete jikry poté vylít a nebo se pokusit o odchov, který není nijak není úplně nejjednodušší. Já jsme odchoval ze několika set mladých pouze 5 :(( Ale byl to můj první odchov parmičky.
měli jsme samičku parmičky měla už dost opravdu dost velký břicho plný jiker,bohužel umřela.může to být tím že je "nenakladla"?to samé se děje s druhou parmičkou nevíme co dělat je už taky dost krutě obtloustlá to břicho je fakt dost děsivý ,nevypadá že by jikry chtěla vypustit už ani nežere co s tím prosím poradte někdo díky.