Mí psi milujou mrkev, červenou řepu, cukety, okurky, zelí, jahody, borůvky, meruňky, banány, meloun, jablka, hrušky….kolik sežerou, tolik sežerou. Mrkev, řepu, jahody a borůvky musím mít na záhoncích za plůtkem, aby zbylo něco i na mě 😀
Měla jsem psa venkovního, zahradničili jsme. Co si nasbíral, bylo jeho - jahody, angrešty, borůvky... Trochu jsem ho dotovala jen přes zimu, hlavně banány, jablky a mandarinkami, zeleninu mi moc nebral. Kdyby ji chtěl, tak bych mu bez obav dávala klidně denně.
Protože dva roky měli imrvere průjmy, ať jsem koupila ty nejdražší granule pod sluncem. To se upravilo, až jsem začala krmit masem se zeleninou. Klasickou kořenovou(mrkev, celer, petržel) k tomu sezónní, co bylo. Hrášek, cukety, saláty, červená řepa, dýně…na všechno si nevzpomenu. Z ovoce žrali pouze jablka. Žili v zahradě, ale nikdy je nenapadlo si ze zeleniny či ovoce něco trhat, oni to žrali víceméně jen proto, že jsem jim to cpala do misky s tím masem😉Byli to totální nežravky, všechno jídlo s přemlouváním, nikdy jsem je snad neviděla, že by se vrhali do misek s chutí🙄
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.02.2024, 08:44:56
Všem psům jsem dávala do jídla mrkev a salát. Jeden pes miloval kedlubny, druhý jablka, třetí hrášek. Psům dám čichnout a vidím, co který chce a to občas dostane.
Do jídla jim dávám pravidelně mrkev, salát, špenát - strouhám, krájím, dávám to i kočce.
Krmím masem, psi dostávají zeleninu, ovoce běžně, salát, čínské zelí, mrkev, řepa, okurky, petržel, celer, bylinky. Z ovce všichni hlavně jablka a hrušky, dámy klidně i banány(pes odmítá, je to malý chemik, cítí z toho “aceton” , ať je banán v jakékoliv fází zrání), jinak i mandarinky, pomerančce, borůvky, jahody….
Máme to podobně, jak u Zrzavců….krmím masem a psi dostávají i ovoce a zeleninu a žerou v podstatě všechno, protože vidí, že to jím i já….jabka, banány, pomelo, maliny, jahody, kedlubny, salát, čínský zelí, dýni, mrkev, červenou řepu, okurek, rajčata. Akorát celer nekupuju, protože ho nemám ráda. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.02.2024, 10:36:02
Já tedy nemusím kamuflovat a můžu jim to nechat v pohodě ukusovat, podám list každému a když dojí, dojde si pro další…. . ale spíš běžně prostě nakrájím a dám normálně do misky spolu s masem. Nebo vemu trochu pekingu, trochu mrkve a třeba ředkviček, papríky, lehce pokrájim na menší kousky, hodím do robota a udělám vžůůům! Rozmasakruju, hodím do misek.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.02.2024, 10:36:02
Salát jsem všem psům a kočkám nakrájela do jídla a jedli to všichni bez kamuflování. Dělám to tak už přes čtyricet let. Současnému psovi k tomu hodím i list salátu na pelech a on si ho zkonzumuje. Nebo kus mrkve. Tu jim i nastrouhám do pokrmu. Psům i kočkám.
Zapomněla jsem na slupky z okurky, to měl jeden pes taky rád. K tomu jablka - moc rád běhal kolem školy, kam fakani ty jablka odhazovali a přežíral se.